[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (118) 1635GMii收貨區

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
A93 真係好吸引

閃燈快門無限制呢方面

唔知非原廠閃得唔得呢
幾時出a7V
今年四月買左A7iv
應該出年/25吧
出完a1ii 再弱化下就係a7v
2月去日本旅行
唔知到時忍唔忍得住手唔跌錢
影狗影巴士啱晒
A7v會唔會有global shutter
唔會啦 因為呢個係stacked gobal
到時又貴唔少加埋畫質會劣化 一定比人屌
日本咩價錢?

btw 點解 a9iii同 300.8gm 可以咁多人講
睇spec 唔係一般人用架喎
連登真係個個學富五車
sony 當年由單反轉a7無反其實俾cn 用家都笑無鏡
而家相反 , sony 自己出鏡可以又輕又細,cn 就...

n 記機同c 記機本身用開單反個模做無反,按鈕保留落來所以操控上易上手d , 不過習慣問題 , 同埋而家d 機太多功能基本上對應唔到咁多鈕 , 所以都係要入menu

a1 2021 年出, z9都係年尾出, 但果年既z 鏡都唔夠sony 多, 淨用機身比較無意思, 用spec 打飛機, 係而家出z8非一體機先同a1 比較到 (2023 年)

*純粹而家d 人鍾意踩下某牌子刷存在感*
連stacked cmos都未係
我都覺,可能連stacked sensor都冇。
Nikon 幫幫手,落個stacked sensor 俾新Z7
龍友係咁
未解決所有散熱hang機硬件有bug就衝出黎打飛機
但又冇$買

方丈最出名數字大你,埋位硬件限制你
nikon咪又係要sony肯賣畀佢先有
起碼都走左部Z8出來,已經好大程度威脅到A9II,重要平咁多。我覺得Sony有空間出部A93/92之間嘅stacked sensor機去同Z8撼,俾好似呀叔咁去打雀都好
Z8最大優勢係個定價
Sony肯將部a93 減多1000美金我諗都已經可以同z8撼
我覺得z7iii只會買到a7rv粒60mp bsi cmos
Z9 cmos唔係方丈
估係係a74粒cmos

而家zf都係用a73
兒登標配
A93+328掛機掃街
No laz6iii咪買a74粒cmos
啱啱好對標sony兩部bsi機
師兄好唔熟N喎

Z7 都42mp 出新機降返33咁搞笑?
兩樣加埋先係萬二蚊
美金
兒登:咁輕都覺得重,係咪要反思下點解冇去做gym
你咁睇少Fg 50K既兒登仔?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞