[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (118) 1635GMii收貨區

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
睇完今晚發佈 開始覺得其他機都變左玩具
放心喎Sony 野永遠只係數字上好勁 , 實際上 呢度a7r5 差啲啲嗰度a1又弱少少, a7s3 又有位係好啲啲..
呢個係佢嘅刀法嚟啫一向Sony嘅做法都係一野出到最勁嘅技術之後慢慢下放落去其他產品線度
Canon 收收埋埋收埋皮啦。 得個貴字冇樣好
早排睇人用m2 max mac studio用pp都仲未做到silky smooth,打消咗購買念頭,等埋出年15代intel先算

我唔係好清楚你部嘢係咩料
所以你話點好喇,最緊要你用得開心
出街唔掛支300Gm係心口都咪話自己去影相
唔會,繼續請打手吹部R5夠做
A9III ISO 250 起 Dynamic Range表現應該得APSC 水平
要高速 高畫汁都係買返A1
同埋A1 FW update 俾啲咁既野我仲要下年3月 dllm
改名R3 mark2
今次個a9 3看似係個像素落刀。。但係睇完個發佈會就似係noise度會有刀法表演。 單純估下 拭目以待
又有多支鏡可以推
Intel剪片用PP
M系列用Davinci
Miss咗個發佈會 想問Sony 有無講a9iii幾時有得pre order同到貨🙌🏻
2024年3月
3月係到貨? 謝謝Ching
分產品線嘛、人哋係等你視乎需要用邊部機、而進攻某個方向、例如便攜、速度、拍片、像素、只係而家一般玩家太有錢先買啲over qualify 嘅機

c記我成日覺得佢啲機兩頭唔到岸
得24m像素
A7都夠做啦影狗
有composite raw 影像有所提升
Global shutter之下 低光表現更勁
同埋定位比揸機搵食嗰啲用,24.6mp都夠既

同埋Sony應該都一貫精準刀法
高像素global shutter留比A1ii
之後Stacked CMOS a75 到時入門機身新標準
繼續領先業界
香港玩高速嗰班通常都係影雀仔,咁低像素冇得裁相我估會小好多人考慮,班人應等新A1出先會換機
領先業界就梗

其他廠新出機係罪大上代機個底
點都贏你半代

點玩
Press release話11月8有得preorder
但發佈會就話Spring 2024先出機

Sony HK應該都係跟大隊掛
部機快就真係好撚快,不過大部份人都真係用唔着
250iso都想睇下部機啲相表現會點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞