[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (118) 1635GMii收貨區

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
師兄download 落嚟呢張已經經過處理colorspace,唔係樓主原來睇嘅個張color space
所以係你mon同電話睇係壓縮咗嘅色,一樣都好合理
呢個係唔係之前話日本print個張?
如果係咁的確唔叫靚,有時間自己慢慢調會係最好,不過成本好高

都係百零蚊港紙,唯有當學費
可能下次試左張4R size校下色同光暗先,今次一來就8x10真係對Fuji premium print個名過度信任
係喎,的確就咁用連登張圖係prove唔到。

不過可能都要睇下個問題係源自out of gamut定真係個mon 啲色唔準?
白金ching,你睇返連登upload嗰張,對比返本身export嘅JPG同電話有冇分別?
相冇背光,要睇埋環境光黎夾
都真係幾多嘢要tune
係咪電腦上返連登睇?
係,想知如果你用電腦,喺browser睇連登出嗰張,同你export出來嘅JPG/editing software 嘅preview有冇分別。

如果係一樣色,個問題應該就唔主要係color space,而either係個mon 或者部電話 。
買部大陸LCD 芒手機睇啲色咪啱返哂
capture one去到11月仲去support a7c2/a7cR
capture one去到11月仲support a7c2/a7cR
我已經感應到有人應該準備出黎話你傻仔了
Block咗
用FL 直出隻色都討好

聽日a9iii會唔會出完
細佬a9出得勁過頭打勝大佬a1
但唔夠勁又砌唔贏z8
呢排你唔洗用28200個人身體壯左
又周圍焫火頭
啲野出得咁密既
俾隔離Zf嚇親
依家主要1635F4 + 70200F4
細光圈鏡冇gm logo會俾人話你用垃圾
想問下如果有支20-70, 85 1.8,諗緊想買多支定焦室內或者低光果陣用
係咪會推薦35呢個焦距用途廣泛過50 ?
謝謝

對唔對得住你個名
平時唔係佢話人無GM垃圾同C系垃圾咩
估佢都係用返a74/7c2塊3000萬sensor配高速連拍

到a1 mark ii先又快又高像素
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞