[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (118) 1635GMii收貨區

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
用緊IN 但有時想細調一下
LR 整整下張相變晒質咁 可能因為冇正式學
你LR執raw果陣你有冇將張相變番做IN先再執? 如果你鐘意SONY IN果個style, 你base on IN再執落好應該好難會變曬質
除非你IN完再推番高對比比佢
係, 特別係而家無反基本上你張相影完係點, 係個mon到都會見到
基本上你想影到一張岩既相你要只將啲setting較到係個mon到見到張相就搞掂 當然呢個只係一個折衷既方法, 最好都係了解下光圈快門iso呢三個大元素
仆街講中左 係wo 做左on9仔 好彩上黎問下
唔緊要, 我初初換完機執相果陣都係諗緊點解好似同冇用IN冇分別咁
旺角現時點有冇成set賣
有冇咩影囡囡tips ig好多類似寫真個種?
然後街拍唔攞長焦好尷尬 驚被人話影到佢

另外有冇師兄有係拍片師,想要d 手持影b-roll tips
囡囡先決
一白遮三醜
啱啱輯相覺得下次都係影多d側面好d
影正面好難自然 尤其又唔係啲pro model
有冇ching用緊camera clip 邊隻牌子比較好
波大遮三醜
lm
請教下
sony 有冇自家出既software 可以簡單執下 RAW ....如光暗,style ,, +- 暴光等等

即係好似canon DDP 呢類software

以前用開CANON ,,, 嚟緊想入手 A7C2

謝謝
DPP先岩
Sony Imaging Edge edit mode可以,另外CaptureOne有免費版俾Sony用。
有 Imaging Edge Desktop
咁內置style 都係可以任揀? FL IN 等等?
thanks
冇用過內置profile唔sure,只聽過Adobe有support,你可能要check下。
收到 唔該晒
依個out of my control
想問下有冇背囊好介紹
街舖trade in 鏡頭係咪trade粒電都得?
利申未試過賣鏡
不如講下有咩要求,例如幾機幾鏡,洗唔洗上UO等,會易啲俾到建議你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞