致所有睇唔起香港足球嘅人

717 回覆
2200 Like 309 Dislike
職業強度都有好多層
你揾韓國隊金牌去踢英超可能都有半隊停唔到波
沙地贏場阿根廷都全國慶祝
香港睇波根本冇feel
外國球會文化根深蒂固 成個大家庭咁
香港根本冇呢回事 又個個追英超
邊有人會入場睇
所以日本咪出翻U21 二隊就翻個強度

亞運強度,又無要求過冠軍,但你同我講咁樣都強度太高,一啲唔係高難度壓力又唔係大既停波都停到甩撚晒腳,你講唔講得過去呀
香港人最鍾意踩自己人
某國dna入晒骨
去到四強都唔係高強度係咩
你夠膽講一句伊朗強度低咩
強度高撚到 無壓力停波都成日甩??仲要唔止一場
咁你踢亞運,亞運強度都原來係高撚到基本波都甩撚晒既,咁係咪都係無問題?
家陣無要求贏無要求入波,但呢啲on9位都唔可以當人盲架麻?

你覺得咁樣係合理既咪ok
你咪戇鳩啦,安永佳已經係成隊身形體能最好嗰啲,重要係上左大陸踢波做緊神射手,佢參加緊嗰個聯賽水平已經高過港超,今場對住對方守衛都比落去,速度身形力量反應都輸蝕,你話班港超嗰班水準同對面差幾遠?頂到上半場尾先輸一球已經好有交代

日本幾十年前一樣係極廢,佢哋個聯賽都要發展咗幾十年,先有今時今日依隊日本隊,照你咁講一開始都唔使發展會有呢隊日本隊,會有咁多日本球員去歐洲踢波?
多鳩餘, 又黎玩情感勒索,
同D大陸主播一樣, 屌人唔入場睇,
你垃圾咪無人睇囉

你無土壤出到好球員咪無人睇,
真香港人先唔會下下樣樣都要拎第一,

係某國人死都要樣樣世界第一啫。

真係想有希望嘅, 唔鐘意都好, 港超去加入中超啦。
到時就有老細, 為左搵大陸錢, 比錢RUN隊球隊架啦。
係你自己以為個對手唔喺隔離就無壓力啫
個速率/強度就係講緊由所謂無壓力transit去有壓力要幾多秒
好多華人dna根本就係咁,要真係高學歷同接受多啲外國文化果班先會好啲
唔係話唔撐港超
而係啲隊冇傳統冇代表性冇社區連結
我點解要支持先
根本應該要係18 區有18隊喺港超踢,如果唔係而家啲隊伍好多都只係一個名稱
對普通人係冇吸引力
你覺得咁樣係合理既咪ok
廢係事實
亦都唔好諗香港足球會發展到
政府都無心搞體育
其實想支持真係唔花大家時間,
星期四就有一場主場對不丹,請入場支持,謝謝。
你老豆老母知道你做人做到咁撚on9 有冇後悔生你出黎
真係 做運動員真係唔易
所以咪要由改革做起law,首先政府同足總要比夠配套球會先
作為支持嘅球迷呢啲嘢控制唔到,不過簡簡單單入場睇場波係最低限度可以做到,唔係叫你日日場場都要睇,只係叫你留意吓,得閒就落街買張飛入去睇吓,其實真係冇你想像中咁差,如果呢啲嘢都唔做唔好同人講你支持香港足球
睇完呢兩場 點解會輸重要輸咁多老實講我覺得係個制度問題
重有呀,
叫馬會開盤, 起碼有一成馬會呀叔入場睇波,
你唔撚屌點解馬會唔開港超盤?
有冇睇過對日本上半場,可以全場壓迫,迫到日本犯錯,有十分鐘直情㩒住日本砌,咁叫踢得唔好

老實講,港隊一定唔勁,但係都踢贏伊朗,咁伊朗叫咩
唔撐嘅人點都搵到位入,就算攞咗冠軍都可以話你u23亞運都j
講波衫 唔明點解唔大量比人買
政治操作理論上點都唔會落重資源
體育 音樂可以令一個地方民族團結
政府唔會想香港人大大聲講we are hongkonger
而且諗下香港對中國嘅時候香港贏咗中國會點

香港政府唔會救香港體育
香港人盡力入場救啦
點呀,入四強洗唔洗全港慶祝呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞