致所有睇唔起香港足球嘅人

717 回覆
2200 Like 309 Dislike
點呀,柒到嚟波台啦喎,你柒到咁得唔得㗎
咪講左囉,靠運動員個身份入U唔計呀。就係考試唔掂,先要靠運動員個身份入U,咁即係本身讀唔成書啦傻閪
唔好以為踢波讀唔到書……
e.g. 亞運U23嘅21號鄭進泓
人哋港大㗎……(雖然只係讀BA lol)

我覺得港足都係一步一步嚟
甚至乎,有時我都唔敢畀自己一種「我打得贏烏茲別克」嘅希望,因為我哋過到伊朗已經賺咗太多太多

而家嘅港足,最重要係一定要穩定咁食到同級對手
e.g. 阿富汗、緬甸,甚至下個禮拜不丹一定要得
然後慢慢可以喺傳統上高一級嘅對手身上贏一場
e.g. 印度、馬拉、巴勒斯坦(下次再贏plz),甚至越南(可能高兩級?)
鼓勵多啲人入坑先,等佢哋願意睇本地波
其他嘢之後再算……

你睇清楚d 啦,上面呀
名校都可以公開考試收皮嫁,傻閪

佢地DSE成績掂嘅話,一早靠DSE成績,經JUPAS考到UGC學位啦傻閪
咁你proof我唔啱囉
傻閪,大把入名校又入區隊打波㗎,見識少就收皮啦

你無入大學嘅,見識唔到依班人㗎啦

收皮啦
又開連登吹水大會?ok,咁我上面都反駁左啦,自己睇啦,傻閪
睇條垃圾 人地升外國大學又唔會計啦
一個安永佳都收你皮

仲要大把區隊係靠dse 考入去然後踢波
識啲讀國際學校有踢u港隊
你話咁嘅垃圾成績都讀到大學,咁你應該講到出黎嫁嘛,原來你講唔出嫁?
上面有list你扮睇唔到
仲要繼續嘈好柒
屌你個閪,安永佳本身係混血兒,即擁有外國護照+父母有錢 (起碼中產)。佢父母有錢送佢去美國讀書之餘,安永佳又隨時可以返New Zealand搵食。呢個例子有咩代表性?

依家係咪所有港超足球員都有家底,即父母有錢可送佢地去外國留學,另加擁有外國護照?
我反駁左啦,傻閪
屌你個閪,安永佳本身係混血兒,即擁有外國護照+父母有錢 (起碼中產)。佢父母有錢送佢去美國讀書之餘,安永佳又隨時可以返New Zealand搵食。呢個例子有咩代表性?

依家係咪所有港超足球員都有家底,即父母有錢可送佢地去外國留學,另加擁有外國護照?
佢唔夠你駁啦,直接唔覆你
依家通緊港超呀,你講區隊區隊只係業餘足球員,有咩討論價值?
混血兒等於有錢你驗下腦先啦
依家講緊港超呀,你講區隊區隊只係業餘足球員,有咩討論價值?
依家講緊港超呀,你講區隊區隊只係業餘足球員,有咩討論價值?
你柒一樣就講第二樣
佢有外國護照+父母有錢送佢去美國留學

請問港超有幾多足球員好似安永佳咁,有外國護照+美國嘅大學學位?非常少!所以安永佳個例子根本冇代表性
快啲講啦,有幾多港超足球員係靠DSE成績考到UGC學位?俾份名單出黎啦,傻閪
深水埗 大埔 南區 北區
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞