致所有睇唔起香港足球嘅人

717 回覆
2200 Like 309 Dislike
比靚仔屌打好難尊重你喎
U gotta earn it bruv
全世界應該得香港人會咁樣係唔係都屌鳩自己人
不過呢啲on9嘢留返畀cctoy傻閪做 12號晚大農場見
自己人都要批鬥好可悲
真係唔洗理cctoy班撚樣
就算俾香港獨立到
俾呢班撚樣打骰一樣搞到一鑊粥
輸比班hea 踢既細路咪仲可悲
講咁多都唔係話要情緒勒索你地要去無償支持香港嘅本地足球。
香港球員同大家嘅距離其實十分近,大家係網上面嘅留言佢地都會睇到,包括連登。孫銘都話過自己都會睇下連登上嘅comment。
所以,希望覺得香港足球「好廢」嘅各位,先認清事實,再去思考。去到呢個地步,到底要繼續惡言相向?抑或是留下鼓勵嘅說話,等港隊嘅球員可以為佢地呢一刻嘅成就自豪。
上半場對日本踢得好,除左on9失左一球之前都唔錯,好過以前901,淨守唔攻,寧願輸4球都唔想淨守唔攻,成隊港隊練習機會已經唔多, 當寓賽於操,試新野自然有機會大敗,唔洗下下睇賽果既
真 對日本場波睇得出明顯係衰體能
謝家榮講得好岩 人地係j league已經慣晒呢個強度節制之下踢波
黎到亞運呢d比賽可以輕鬆駕馱
香港板櫈深度差咁遠 正選個班本身已經攰 下半場散晒完全合理
贏伊朗有咩咁值得打飛機 個場個人認為香港隊真係純粹 “死好命”,人地伊朗全場狂攻多次中目標,真係實力高下立見,d傳媒鋪天蓋地報導,d網民又係到打飛機,之前又吹到乜撚野港版c朗安永佳 所以不嬲對港足興趣不大
呢個post屌得最勁嗰班好似唔係時事台
咪屈
中曬,你就係我講個種淨係睇兩場波嘅人
唔好係到懶智者啦, 係到盲撐
九唔搭八,講到衰過麥花臣
麥花臣班阿伯當年贏唔贏到伊朗呀
係到盲反
贏伊朗有咩咁值得打飛機 個場個人認為香港隊真係純粹 “死好命”,人地伊朗全場狂攻多次中目標,真係實力高下立見,d傳媒鋪天蓋地報導,d網民又係到打飛機,之前又吹到乜撚野港版c朗安永佳 所以不嬲對港足興趣不大

痴撚線贏一隊世界盃常客都唔打得飛機

仲有 伊朗幾撚時有全場狂攻多次中目標
伊朗對住香港根本全場老鼠拉龜 全場近磅攻門得個兩三球 柱都無中過
你冇睇場波就咪撚扮野啦屌你老母
贏亞洲第二都唔值得打飛機
港隊廢還廢
冇資源還冇資源
兩樣都係事實 點解唔屌得
星期四大球場見
港隊呢幾年有邊次坐爆大球場冇睇就咪撚鳩up扮有支持過啦
睇嚟輕鬆過萬了
麥花臣阿伯如果同呢隊港隊踢
波皮都掂唔撚到啦
屌你老母你真係唔撚識㗎喎
其實係香港人特質嚟
咩都屌咗先mean咗先
屌你老母啦,我夠知伊朗亞洲一哥,贏得伊朗一場咁就“收貨”? ,咁要鋪天蓋地一齊打飛機? 順便攞埋2009年東亞錦標對日本2線一齊打所以對港足興趣不大
痴膠花 香港係足球弱國 係有競爭性既非友誼賽贏左亞洲一哥 咁都唔收貨
其實所有野都係資本主義市場供求問題

一個行業長期蝕錢 要靠金主無底深潭咁泵錢嚟維持
就唔太可能做到「可持續發展」

同其他performing art 一樣 足球比賽都係搶佔緊香港人嘅娛樂時間市場

冇人入場睇 如果情緒勒索屌觀眾
咁咪同以前汪阿姐鬧政府唔扶持粵劇有咩分別

九大藝團 例如管弦樂團 港芭 之類都係咁運作
就算唔可能完全自負盈虧 但起碼都要「交足功課」
政府都係用performance入場人次去衡量佢哋嘅表現
但你要識分邊啲係無理嘅批評囉 見過有人認真分析戰術上嘅問題都要俾人圍攻
無睇唔起,唔鐘意睇姐,有英超西甲睇,緊湊咁多
曼狗輸波,利狗抽水我明
阿狗輸波,熱狗抽水我都明

但點解香港輸波,會有咁多香港人抽水,落井下石?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞