致所有睇唔起香港足球嘅人

717 回覆
2200 Like 309 Dislike
睇英超 好高尚
你應該擴闊下眼界,上面都睇到唔少,使鬼做足球員咁折墮
屌你個閪,即係講唔出啦。上面都冇講
所以盲撐撚都係睇成績做野
如果同組唔係有兩隊退賽
呢啲撚樣一定縮返入去佢老母個閪度
頂你我點會冇講呀
2場輸8球
g持
好多勁人,有潛力,因為家庭環境,唔做足球員,令香港足球少左勁人,否則踢日本,烏,都可能有面子球。如果月薪穩定3萬,日日練波,長短周,大把家長支持仔仔去做足球員,分分鐘出一個香港人踢英超
唔好講廢話啦,我夠可以話我喺上面反駁左你啦,所以你仍然講唔出有咩好工係for中學未畢業嘅足球員
#541,仲話我講廢話既可以收聲,完全覺得你反駁唔到,冇乜理據,純粹為拗而拗
你覺得司機呢份工好過足球員咋,人地唔覺得。人地覺得做full time司機好閪悶,所以走去做足球員呀
我寧願飛過去日本睇J3聯賽都唔會洗一蚊睇香港波
有興趣唔想食飯?就算係為咗興趣做足球員,咁我為咗興趣而冇咗多錢嘅機會,班球員好多時仲要做兼職先生活到,冇金錢冇時間,咁佢哋為左追夢得到幾多又失去左幾多呀,係咪真係咁難理解呀
窮撚到要乞人夾Disney +就唔好諗到自己咁大啦
扎鐵起碼日薪千幾,夠唔夠多錢?但悶嘛,點做呀?講錢亦要講樂趣,否則佢地唔會做足球員
依你咁講,樓主果句咁佢哋為左追夢得到幾多又失去左幾多?係完全冇問題
香港 vs 不丹
1.01 50.00 70.00
-4.5 1.95 1.85
5球 2.00 1.80
係有問題。我唔做自己唔喜歡嘅事,唔叫放棄。
一日姓霍既仲揸大旗, 香港運動唔會有運行
自2019後到呢家,所謂支持香港既經濟/運動等等,都已經被政治化⋯⋯
連叫口號都拉人既,好假。
啲本土撚咁中意情緒勒索人
成日話香港人唔支持你地 足球又係咁 電影又係咁
你好睇自然有人支持 唔好睇咪唔睇
睇唔起香港足球同睇唔起香港足球員係兩回事
我係睇唔起香港足球,既然政府無資源無計劃培訓,點解要搞落去
香港足球員應該立即去外國發展
除咗日本,香港政府比起任何一個亞運對手政府都俾得多錢

巴勒斯坦、伊朗、烏茲別克⋯⋯
好難咁比嘅,始終人哋沙特真係錢多到洗唔晒

但香港個問題係政府唔係無資源,亦都有人有心搞,但d錢就永遠肥上瘦下,根本去唔到班踢波嘅人身上

重未計香港人本來就民族性唔高,今次就算入咗亞運4強都大把人冷嘲熱諷,呢啲都注定香港足球唔會有起色
你知唔知香港啲足球員點黎
我同事個女3歲已經上車仔足球班,而家港隊青訓
呢十幾年完全係用錢堆疊出黎

出黎收少少人工摶老命踢波?佢肯佢老豆老母都唔肯啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞