致所有睇唔起香港足球嘅人

717 回覆
2200 Like 309 Dislike
你既邏輯係咪連踢u11,12,13,14,15呢d攞個亞洲第4都要打飛機話自己好撚勁呀?認清現實啦,主流足球就係講緊成人隊,攞個亞運u23第4仲要係比人㩒屌有乜㩒野咁把炮話自己勁
中甲……..cls…係連登講大陸波?你真係撐到short撚左
用腦知你即係認同啦 on9仔
街場啲壓逼同速率邊有得比
你搵個扭全場嘅「波場業餘」去踢港超
波都未必掂到啦
港超流浪落東南海盃年年贏冠軍
所以唔好同我講咩香港人社群喇,做佢哋嘅英國人美國人加拿大人澳洲人啦,「海外香港人」?含撚啦
On99 球球都被人迫咩
你老味當人盲,大把波自己on99停到甩撚晒
個撚個都盲撐咩

貼埋屌你職業要淪落到同業餘比 本身都離撚譜啦
我哋出埋中學生添
又反觀香港嘅足球員,佢哋為左追夢得到幾多?
又失去左幾多?
又玩呢味 得你地有夢既~
你係咁把炮 咁夠薑 既就唔係屌睇波既人啦

支持又話勝利球迷
唔支持又話一日球迷
搞到香港足球比人睇唔起咪你呢D 同D 波台狗 加埋D MK,收錢踢假波, 強姦 街場都收人山個D

同埋你咁支持又唔請假去亞運睇波?
你講到踢完每一球波會reset咁
場波係continuous
你上一分鐘用咗嘅力下一分鐘唔會自動返嚟架嘛
講到港隊廢撚過業餘
你有本事喺香港搵隊業餘踢得贏佢地我奶埋你屎眼都得
而造成呢一切亂象嘅,唔單止係足總嘅問題,更加主要嘅問題係資金不足。

完撚全係足總問題喎
係呀 所以再廢再膠都係因為場波強度高呀
開波上半場都咁又係體能問題? 咁咪體能廢撚過業餘law, 你自己選一樣啦

家陣要求低撚到爆,已經唔係要佢踢得好,但係廢就係廢,邊會呃到人
政府唔重視 無support 係事實 鳳凰計劃係垃圾 都係事實 但球員自己呢?
咁多年嚟 都係「體力不繼」一味sell「熱血」「香港勁揪」
每次到70分鐘 個個跑到莫哂 體能咁多年都係唔夠 關唔關球隊事?
每次拎波好似拎炸彈咁 唔敢現位拎波 猜兩腳就踢走 又關唔關球迷事?
每次都無戰術 啲波亂咁嚟 入波?由當年陳7 到今屆兩次1:0 都係斬入去搏 又關唔關球迷事?

愛之心 責之切 睇咗咁多年 隊波都係咁 球迷都無心機啦 政府 足總 球迷 球員 全部都有問題 但唔好一味推球迷出嚟擋 擋咗好多年啦 次次 批評 有意思 就等於唔撐 慢慢就無人再撐㗎啦
又係你自己話廢過業餘,人地反駁你就話淪落
即係你講就得,人地唔撚準駁?
速率上嗰一下嘅用力同耐力體能係兩樣嘢嚟
好簡單 現實就係職業落街場係屈機 咁已經破咗你個立論啦
職業踢輸業餘就直接執柒左佢啦
咁你幾場波啲停波啲基本野係柒到似業餘,睇開波個班唔通呃自己話唔係呀佢地踢得好撚好咩,是其是非其非,盲撐乜撚on99
係啦係啦,跟你邏輯總之踢得再廢都好,職業贏到業餘就夠啦一定要支持笑撚死人咩,踢得好唔好當人盲
你戇鳩呀
兩星期連踢六場高強度賽事又唔撚計
如果港隊咁都係你口中嘅廢過業餘
咁伊朗,巴勒斯坦應該係殘廢,搵你老母踢都贏啦係咪咁話
咪撚戇鳩啦 一個香港人踢外地聯賽踢到神射手都唔撚撐得?
屌你咪撚轉立場
你可以話港隊唔撚係亞洲一線
但你一開始講到廢過業餘就肯撚定唔係啦屌你老母
乜撚野似業餘
事實係你放堆業餘上去呢個強度嘅比賽一定衰十幾廿倍,根本冇可比性
你up乜 從來無講過你講嘅嘢
連支持兩隻字都無講過
我淨係同你講返你口中「踢職業停波仲廢過啲波場業餘」唔係事實咋喎
你就on9
連睇清楚我講咩都唔撚識睇

我講緊踢職業基本野,例如係停波,係應該要比業餘有更好既水準,依家佢地表示出黎既係有好多球無壓力停波都甩碌,咁你就當我立論係業餘踢贏港隊??
你個腦裝屎?

同埋職業選手踢職業強度理所當然,隊隊職業都係咁,咁你踢出黎比人睇到係相對柒咁咪就係柒,講乜撚野強度賽程都on99,家陣港隊去撚左英超踢多對手四場?廢咪認,又唔係新聞

本身講資源唔夠,我依家質疑個位資源係咪令到連呢啲基本野都咁難做到合格水準,如果唔係咁個問題係咪唔止係單純資源問題

就好似香港藍球夠無資源夠廢,但佢唔會接波拍波無啦啦自己turnover 架麻?
弱智仔閱讀理解零分
咁係你盲姐
停波多失誤係發生左既事實

你咪講咩職業強度唔同乜乜乜,鬼唔撚知,咁你做得職業就係去同職業強度踢架啦,理撚得你咩強度咩體能,基本要求就係基本要求,無咩壓力既波停得穩唔甩太強
多就係一個基本要求,停得差多失誤令人開始會拎個業餘話業餘都停得好過你本身就係fail到仆街

你條傻鳩就無撚腦彈出黎話唔係呀職業一定勁撚過業餘,我都唔合你做乜9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞