致所有睇唔起香港足球嘅人

717 回覆
2200 Like 309 Dislike
好唔好波大家在心中 講咁多托柒咩
排名大哂咁唔好睇比賽啦
一開始J排名咪算
咁你係咪冰島球迷呀? 你係香港球迷呀嗎。 唔支持唔比得意見? 下下好似你盲撐就死啦香港球迷
亞洲第四又唔勁
你人生又有咩勁呀廢柴
叫政府搞好啲主場問題先 有地區主場 有多啲比賽自然有人睇
你撚有比意見咩 你一味屌咋嘛
叫佢地打份工打重唔係意見? 係到浪費光陰同你地一齊打飛機做咩姐。
真係有咁多盲撐一早搞起左
一隊球隊連入場都冇人入盲撐個閪咩
同埋歐有睇波就係有優勢
人地唔洗開冷氣都keep住20度

晦氣說話係人都識講 唔洗輸左波先衝出黎
個個都知香港隊屎波架啦
依家係想講就係你有份睇唔起香港足球 佢先撈唔掂
其實好矛盾 唔用入藉兵就冇強度 冇強度就入唔到亞冠 入唔到亞冠就冇資源 冇資源冇強度嘅聯賽培訓出黎嘅本地兵咪又係出唔到大場面
咁你繼續打飛機啦,唔阻你
你咁問完我又好奇搵下港超大概係英國咩水平

fm rating 參考下

median rating

港超 21.5
English lv5 32
English lv6 24
English lv7 20

原來 English league lv5 雖然名義上係最高業餘聯賽
但 lv5 球隊已經多數都係職業
到 lv6 打下就多數都係業餘
所以解釋到點解 lv5, 6 差距咁大
有大財團資助咪有人留意囉
宜家都有主客制 俾80蚊買飛入場咪有得睇港超
冇留意過香港足球
聽到係歷史最佳成績就鄧佢地開心
行得比以前遠就值得驕傲
成班傻閪踩港撚,直接講自己只撐勁隊咪得,喺度講咩律港點點點把撚咩。當然大把人都會話自己根本對香港冇感情冇講過自己爭撚鍾意香港乜乜盛盛嘅,ok架,不過你哋咪就係成班喪家犬
睇你講廢話都幾慘囉
香港隊啲人工同你差唔多 仲可以嫌三嫌四 笑死
得啦,學d 9屎球迷補句雖敗猶榮。 再打下飛機
所以咪話思維跟唔上 入籍兵有咩問題 有能者居之 又唔係大家一樣咁好波但死用入籍兵

香港球員同大家嘅距離其實十分近,大家係網上面嘅留言佢地都會睇到,包括連登。孫銘都話過自己都會睇下連登上嘅comment。
所以,希望各位覺得香港足球「好廢」嘅各位,先認清事實,再去思考。去到呢個地步,到底要繼續惡言相向?抑或是留下鼓勵嘅說話,等港隊嘅球員可以為佢地呢一刻嘅成就自豪。

叫佢唔好上咁多連登 太多痴線佬
你老豆點教你教到做人咁撚灰架
你老豆點教你教到你明知無得救重盲撐?教到你咁大愛
歸屬感問題 英國啲球會話多人撐 都係因為地區球會
講真 人哋國家對自己國家有歸屬感有自豪感 但香港呢?根本香港人身份認同已經好大問題啦 完全冇民族意識 不過呢個都係政府希望嘅嘢黎 佢想你認同自己係中國人 所以冇架啦 香港足球係死局 只能自己努力踢到好成績咪有人支持 同其他運動一樣
咁都叫盲撐 真係自我定義
咁你想呢隊野拎冠軍咩
no stake in the society (by林鄭
事實就係香港人根本唔鍾意香港,所謂好撚鍾意香港只係出於好撚憎其他地方先會咁講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞