致所有睇唔起香港足球嘅人

717 回覆
2200 Like 309 Dislike
香港足球員當然唔正啦,但嗰班讀唔成書嘅人,佢地嗰做足球員,都係打份閪工咋
香港足球員當然唔正啦,但嗰班讀唔成書嘅人,佢地唔做足球員,都係打份閪工咋
師奶、阿叔都做到警察啦,中學生啲體能有冇師奶、阿叔咁差?紀律部隊唔係只考體能嫁
有冇諗過香港做足球員,仲閪過你講嗰啲閪工
師兄你咁講仲唔make sense喎,啲師奶阿叔都做到警察、咁點解啱啱讀完書踢開波嘅中學生做唔到警察
其實唔差
但好明顯個人控球 突破能力同日本韓國係有距離
所以輸都正常
香港政府都代表緊你 你唔支持下?
香港人老奉要支持曬所有香港嘢?
想睇樓主點駁。
班官都係土生土長香港人
但嗰班讀唔成書嘅球員,唔做足球員,都係做地盤老雜、巴士司機、地鐵司機、地鐵小黃人、保安咋。

你係咪想指呢啲閪工就係佢地嘅opportunity cost?
因為佢地唔想做警察囉

警察唔係只考體能,仲要面試班讀唔成書嘅中學生冇心考警察,自然冇心去預備個面試。718都背唔到
有得賭就支持
冇得賭就收皮喇
其實係香港唔適合搞職業足球聯賽。一個城市根本做唔住咁多隊波。全世界得香港咁奇怪一個彈丸之地有十幾隊波(仲未計次級聯賽)。一個餅咁多人分一定做唔住。你聯賽做唔好,香港隊又點會好?
完全認同。

要職業聯賽搞得起,球員月薪起碼要5萬,但香港人接受到過千蚊張門票嗎?
樓主 廢就係廢 無乜野需要掩飾

如果咁廢你仲同佢講 係呀贏左Iran 夠架啦 可以自豪啦 雖敗猶榮 咪即係呃緊自己 仲要亞運水平已經好低 恒常入到4強先再自豪
你就係有冇諗過巴士司機地鐵司機嗰啲工仲好過做香港足球員好多香港足球員要兼職先搵到食喎,仲有大把拖糧問題啲球會遲遲都唔出糧黐線

仲有點解讀唔成書就要做呢啲工,我識讀唔成書啲人做酒精事業同保險佬都賺唔少啦,點解要做足球員犧牲咁大
點解你嘅前提永遠都係唔想做警察根本紀律部隊呢啲工吸引大把人去考,仲講咩冇心做連唔到試嗰啲
首先又係攞公權力同政府嚟同建立群族意識嚟比嘅傻閪。都唔講港中呢個咁複雜交錯嘅身份認同問題啦,喺其他地方你一定會話唔支持執政黨就唔係嗰個人啦傻閪。唔講咁遠啦,講返東歐嗰啲國家,佢哋唔支持當政嘅共產黨,就唔駛建豐自己嘅國族身份啦,咁咩匈牙利人呀波蘭人呀係咪斷撚咗幾十年層呀傻閪?

冇啊,都話你可以唔支持香港隊啊,但真係唔好同人講你想仲有香港人嘅社群呀。當然你可以從來唔想嘅

仲有都係嗰句,得政府先可以用情緒勒索嚟叫你支持香港隊呀,如果你係care過香港隊嘅存活,而佢哋話你唔支持就直接執柒咗隊波的話。但你從來都冇撚care過嘅,邊撚個勒索到你呀?
垃圾波 不了
"The question is, how will the crowd respond?"
有幾多次坐爆過 英超挑戰賽着曼聯曼城嗰啲坐爆?
多謝支持
多謝支持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞