致所有睇唔起香港足球嘅人

717 回覆
2200 Like 309 Dislike
讀唔成書先會踢波嗜,叻既做金融搵食拉

行撚開拉踢波
咁有幾多港超足球員係靠DSE成績考到UGC學位?俾份名單出黎啦
傻閪 讀名校又要公開考試成績好 你真係好撚柒
屌你老母,即係你講唔出啦傻閪咁唔該面對現實,大部份港超足球員本身係讀唔成書嘅
香港啲球員人工得雞碎咁多,有時間都要去打多份工先有得開飯,邊有時間練體能同休息
自己搵下啦 下下要人餵 大佬你人定狗呀😂我屋企隻狗都識先己開餐啦
你搞清楚啲邏輯先啦,就算俾你搵到一個、兩個你都係輸俾我,因為我係話大部份港超足球員係讀唔成書
睇佢先係讀唔成書
連個user名都要狙擊人
港隊23人決選名單:

門將:葉鴻輝(東方)、保羅(傑志)、謝家榮(大埔)

後衛:李毅凱(標準流浪)、勞烈斯(大連人)、羅素、費蘭度、陳晉一、周緣德、艾里奧(傑志)、茹子楠(梅州客家)

中場:陳俊樂(傑志)、鞠盈智(冠忠南區)、黃威、胡晉銘(理文)、陳肇鈞(大埔)

前鋒:孫銘謙(東方)、米高(恩高斯達特)、安永佳(廣西平果哈嘹)、羅梓駿、潘沛軒(傑志)、艾華(冠忠南區)、艾華頓(理文)
就算有港超足球員係讀唔成書咁又點,好失禮你咩
我幾時話好失禮我?
冇睇到,所以問下你姐讀唔成書咁又點
我只係針對樓主嗰句「佢哋為左追夢得到幾多?又失去左幾多?」

其實港超球員多數讀唔成書,佢地嘅opportunity cost本身就低,所以唔好吹到佢地為左做足球員放棄左乜乜柒柒
日本仲要係出第二梯隊廢就廢啦成撚日阿Q精神係到香港勁揪

最撚勁揪未就係2場吞8粒蛋,飽撚哂
2場吞8粒蛋香港勁揪,邊撚到勁阿睇過?
香港會窮得過班巴西仔 , 人地鞋都冇咪又係咁踢
屌你垃圾亞運連排名都唔計,日本都係出二隊

同冰島比?成日叫香港勁揪咁揪左多年到底有咩進步?

香港足球笑料黎
做大塊餅一齊睇下香港足球幾撚勁揪?

今次2場8粒蛋都叫做10隻手指數得哂,勁揪
可以有咩有前景嘅工?以陳7為例,如果佢當年唔做足球員,佢可以打咩有前景嘅工?
2場8粒蛋差啲十隻手指都唔夠用好撚勁
中學讀唔成書又點,可以代表冇佢地前途咩
我同學中學畢咗業六年,冇讀過大學但可以搵份三萬幾人工。有啲人公開試失手但憑着努力播返上大學25分唔錯嘅工,但班足球員選擇做運動員呢條路可能比以上嗰兩個人仲要艱辛,樓主咁講其實冇錯嫁喎,唔好以為讀唔成書就唔使放棄啲咩啦
咁你話我知,嗰班中學都未畢業嘅足球員,可以打咩有前途嘅工?保安?
你講到嗰班中學都未畢業嘅足球員一定考到消防員咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞