致所有睇唔起香港足球嘅人

717 回覆
2200 Like 309 Dislike
你唔好講返轉頭啦咪同你講咗大把工好過足球員囉,有啲啱啱入職可能一萬都冇,仲要俾人拖半年糧等於冇收入,你講嗰啲月入唔過二萬既工絕對好於>>>香港足球員,你睇多啲新聞報紙啦你講嗰啲巴士的士司機起碼唔會拖糧先啦仲喺度坳
多謝支持
啲踩港撚hang晒機
ching有火🔥
唔踩邊有得推po
冇興趣做巴士司機,又點做呢?如果搵食唔洗講樂趣,咁香港冇失業問題啦,叫所有失業者去做司機、保安、清道夫、釘板、扎鐵、落石矢、ACO咪得囉?

但現實唔係咁,返工都要講樂趣。有啲人就係捱唔到若,所以就算咬老援,都唔肯做地盤。

有啲人就係怕悶,寧願做足球員,都唔肯做司機。

你唔將「樂趣」計埋落去,咁你嘅人生有咩?只得搵錢、食飯、瞓覺?
又轉移話題我上段冇講興趣唔興趣,上段只係講香港任何一份工,都好過做足球員,所以你講佢哋讀唔成書只能夠做足球員呢個論點已經fail,你已經唔洗再講讀唔成書嘅人除咗做足球員就冇嘢好做呢個論點

如果你針對返工除咗搵錢都要講樂趣,已經同樓主果句咁佢哋為左追夢得到幾多又失去左幾多?呢個論點冇衝突咁佢哋為左追夢(你話返工都要講興趣)得到幾多又失去左幾多?
聽晚見
李健和年代已經睇緊港隊,講真對而家隊港隊無失望,因為都keep住以前水準

永遠下半場都開始發軟蹄,搵場有氣有力踢晒全場都難
人地屌大陸足球更過份
得閒上網睇下先上連登講呢啲嘢啦
呢啲係有代表性嘅嘢嚟你着香港人足球衫代表香港隊就係代表香港人,佢地踢得差啲人唔想佢地代表自己好正常
今日額外留言
[quote]人地屌大陸足球更過份
得閒上網睇下先上連登講呢啲嘢啦
呢啲係有代表性嘅嘢嚟你著香港人足球衫代表香港隊就係代表香港人,佢地踢得差啲人唔想佢地代表自己好正常
今日額外留言
寫錯字改返
多謝支持
上段只係講香港任何一份工,都好過做足球員,

呢個只係你覺得咋。你覺得橙好食,唔代表其他人同你嘅口味一樣。至少班足球員唔覺得做巴士司機好過踢波
你呢啲十足十黎耀祥撐 tvb 啲言論,對垃圾港隊有咩幫助?
多謝支持
都話唔講興趣,齋講人工同穩定性,香港有咩工作月薪萬零蚊可能都冇,而且仲要拖糧半年或以上你用橙做例子根本就唔成立完全兩回事,唔關口味事係實際嘅問題
香港足球垃圾到fifa拎黎做宣傳
成班唔敢覆
多謝支持
我講緊「樂趣」,唔係「興趣」!

人生係要有樂趣,所以搵食都要睇樂趣。你唔睇樂趣,就係不切實際。

你喺連登留言,就係你嘅樂趣。叫你由現在起,一輩唔喺連登留言,你做唔做到?做唔到!因為你唔喺連登留言,你人生會少左樂趣。
Ok你話樂趣就樂趣

但我冇話唔睇樂趣,而係唔同你睇樂趣住,齋講人工同穩定性,香港有咩工年薪萬零蚊或以下而且仲拖半年糧唔出糧?你搵比我睇下先
應承我
今晚支持贊卓堅辰
Who
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞