[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#109

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
G34WQC呢隻mon係唔係咁多隻21:9 2k 144hz中最抵玩

見佢$2600就可以入手 同級asus同dell都貴好多
有無4k樓下既執相mon推介
OLED mon 睇白色會偏黃,可以點樣tune 返冷白色?
鎖咗冇得set咩
平價VA拖影好明顯喎
我發覺會有個好奇怪既問題
色彩模式只可以揀佢個堆,或者獨立揀色溫
色溫隻白OK, 但睇其他野又會好似灰左一浸

然後只要轉過其他mode,佢會洗走個色溫設定,唔可以並存
睇落個色溫都係唔岩,佢只係得個白色係冷左
但係整體全部蒙左一浸,睇落唔自然,得不償失
到底係咩型號mon
Philip 27e1n8900
有冇得更新firmware
咁呢個一定
都係香港買行貨穩陣啲
有冇邊隻好d
21:9 34寸 2k144hz好似選擇唔多
要遲D 試下先
佢唔俾你直接 down 個 firmware 落黎更新
要先連條usb 去部notebook 先俾你噤檢查
點睇M28U 同 xb283k
或者有冇其他4k 144 推介
27gp95r
2k 165hz ~2000有咩選擇
LG 驚唔驚保養好差
想換32既mon 用緊mpg27cq 幾年又冇病冇痛
又唔夠位雙mon
想問mac mini用最平嘅4K文書mon有冇推薦
筆直大概2000蚊上落
諗緊vg289q1a md271ul
定有更好選擇
巴打你用49吋通常打開咩game多
用過大mon會唔會想用返16:9
27up650
保養得dell好
thx ching

FC24 Forza5 2077 柏德3 巫師3,32:9支援到嘅遊戲都會用G9玩
之前都係用C2玩開,買咗g9後部C2放入房Netflix ps5
如果電腦打機我會揀g9,雖然解像度係1440…
但係嗰包圍沉浸感係冇得比,有錢嘅話都想試嗰隻4k 57不過唔係oled
16:9就等緊下年年頭嗰隻4k 32 oled
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞