[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#109

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
京東果度買唔到你個價位同埋都無自提點選擇
想買27”2k mon
電腦 4070 / ps5兩用
$3000budget
原先睇緊LG 27gp83b-b
但見到27GR93U減到3千 係唔係應該去馬
貴過電視
隻野賣點係DisplayPort in同埋無processing
由出到衣家我等佢減至入口價,都係未等到
有processing先好 畫質靚好多
反正電視可以熄

Pg42uq有heat sink光度高d 但磨沙面冇咁靚
For information
Sogo av life Lg C342’’做緊$7680 匯豐信用卡6%回贈
淘寶 有隻 LG 27 GP95U 新野?
一定要RED卡?
我又係諗緊27GR93U 用途又係差唔多
無限 你Google sogo 匯豐應該都有
用左都有7/8年嘅aoc
早兩個月開始熄唔到 次次都要啪電制
啱啱終於著唔返
得張1050ti 主要睇戲/youtube
2k/4k 有冇邊款27吋咁上下嘅Mon推介?
e家買mon仲會唔會落實體鋪睇光點死點架
pg248qp
24M1N5500Z
落實體鋪最大好處就係可以睇光點死點,不過大多數都要比錢先開箱比你睇,但可以開幾多次就唔知。唔好處就有啲mon 好鬼重,成10~11kg,住得遠都幾係嘢。
而家想換隻32吋 Mon試下睇唔睇得慣 之前未試過用咁大
睇緊呢2隻 2選1 想問邊隻好d
LG 32GQ950-B Predator X32 FP
Hi,想問下第一次買電腦mon,暫時考慮緊27寸。用途主要係for 主機同埋一部PS5。主機係6年前嘅配置(7代i7 + 1070ti)。
我想問下Hz嘅概念係咪等同FPS?
想知道六年前嘅1070Ti會推薦上4k入門嘅mon(60hz)定係 2k 多少少專業功能嘅mon(例如180hz,又HDR400,又ARGB&SRGB&DCIP3之類咁樣)

好多野都唔識,唔好見怪。求各位大大賜教
可能要升級下張display會好d
1070ti 4k上唔到60hz, 2k 又上唔到144hz,用唔盡個mon
如果淨係for ps5,可以諗4k 144hz既mon,唔知你幾多筆直,Lg 27GP95R呢個價位算唔錯
原來連2k144 都去唔到。
我想問下係基於咩情況下去唔到144。
係打電腦遊戲大作時上唔到定係連平時window畫面/睇戲都用唔盡144?
原來1070連2k144 都去唔到?!
我想問下係基於咩情況下去唔到144。
係打電腦遊戲大作時上唔到定係連平時window畫面/睇戲都用唔盡144?
而家用緊28吋Mon, 等緊PG32UCDM
但想換住隻32吋Mon試下用唔用得慣大Mon

睇緊呢2隻 2選1 想問邊隻好d
LG 32GQ950-B Predator X32 FP

或者有冇邊隻32吋4K 144hz 平面Mon介紹 ?
(想試下mini led 不過而家市面上mini led Mon光暈係咪好勁? )
畫質肯定係x32fp好d 有mini led

光暈會勁 唔勁都係格硬黎
我都係
不過我仲用緊2070
不過好似話係京東方
我見YouTube已經confirm咗係BOE
但係真係好大差別?想買32吋款
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞