[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#109

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
贏但係得10fps都冇意思
4k oled 160hz係咪唔會出27”諗住買mini led算
哩隻game做例子係有啲極端
不過主要想講,新game chur VRAM應該真係會令好多咭同4k無緣
2k 300hz mini led香港又係冇得賣
有冇得熄
有巴打話會出
都係240hz
32吋有冇其他更好選擇?
當然可以,主要係path tracing真係好靚。當年如果出2000 series RTX card做到path tracing,RTX就唔會俾人話冇用話左幾年。

幾年來唯一做得好嘅RTX game就係得path traced Minecraft
Btw, OLED真心不得了
同之前隻S3221QS比,個對比度完全唔同層次,而家啲相望落真係同iPhone一樣,冇左層霧

Philips 27E1N8900
Made in Japan panel, 遲下可能冇得賣
Manufacturer產已破,買一隻少一隻
哩個價(5443HKD, Amazon JP)真係無對手
而家唔ship香港啦
唔打fps 4k 27” 邊隻好啲?

Lg 27GR93u-B
Philips 27e2f7901
其他game嘅path tracing 4090夠唔夠做架
Native應該只係勉強夠4090行Minecraft RTX path traced 60 fps

所有其他game path traced版本都一定要DLSS,否則慘不忍睹
LG OLED MON PANEL 成35%霧度
真係好浪費
係,我覺得Philips 哩隻做7%真心啱
我都係多數夜晚用電腦,室內光暗全部係Philips Hue可以校暗,所以Matte少啲都完全冇問題
之前有留意我49寸討論既可以留意下
巴打喺邊度order?
我都想買呢隻
Amazon JP,本身住日本。
上面師兄好似話而家唔寄香港
32:9 打FPS槍game會否ON9...?
想問27 吋既話 LG 27up650-w o唔ok ??budget 想2000樓下
想問要有喇叭既mon話有冇邊款好?
ok
今日入咗手隻 PD32M 係咪不智呀
幾錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞