[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#109

1001 回覆
1 Like 1 Dislike

想問下平時睇片多,陣間中打下fps 。呢隻好唔好?
唔追求4k既話呢款好夠用啦
24” 2k 係咪全部得75hz
ASUS VG27AC1A點睇?
諗住平平地粗用
是但落腦場睇中邊隻就買邊隻
想揾隻 Mac用嘅螢幕
圖像處理多,又唔想上studio display
個人想試下 mini led 4k 以上
係咪得 samsung neo G8 ?
定有其他更好選擇
巴打 你點睇AV???
想屌隻30/34吋 21:9 moon 不直2-3k
見隻隻啲spec都差唔多,係咪呢個價位係咁揀平嘅就得
色水緊要過其他
AOC Q24G2
Philips 24M1N5500Z
Thunderobot LQ25F165L

市面上得呢幾部係細mon 2K 高hz
等緊出4k144 27” oled
4K 32吋 Mon 打機用,有無邊隻好用?
或者有無邊隻將會出好用抵玩?
PG32UCDM
搵緊portable monitor....但唔見有呢3個spec同時出現既型號
1. 4k
2. oled
3. 觸控

有1+2, 有1+3 ,係冇123...

黎緊想係自己房搞個monitor setup project
但唔知邊個方案好
想問下如果budget約2000
平時會攞黎打機睇片
27吋 2k 144hz有咩選擇
暫時睇岩嘅有
G272QPF 27GN800-B VG27Q3A
方案

16:9 4k OLED
不如兩隻32:9再分mon用
曾經諗過,但全部行曲MON 怕有問題
可能有時用到excel, powerpoint,小畫家
我怕曲mon 直線都畫唔到
所以整部平面mon 作不時之需
Alienware 快過ROG出 4K 240 QD-OLED, 話1月
我都睇緊 但27gp83b好過27gn800
買tuf不如買rog msi就唔知
4K 120hz HDMI 2.1 32吋想用嚟打PS5, 平時都會駁電腦用有冇巴打有好推介? 係咪要上到6-7000先有好選擇?
sorry更正番大概27吋
用完2k用返1080p覺得好難受, 玩槍game遠位睇唔清 4K 240Hz OLED快手出得唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞