[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#109

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
X27 6Kg 用 Ergotron LX Max 11 kg.
會唔會太勉強
重裝driver?
用埋ddu試過,無用
唔會
有冇信心個價錢夠做低LG C2先
想換32吋Oled好耐
用c2係爽,但間房會少咗好多空間
想問下acer vg 272u 27寸2k 170hz點 入門用文書多
支架承托差,un腳個mon會遙
想問Asus啲OLED mon係咪唔入流?
見冇咩人提 講親OLED都係話買LG C2
[img][/img]
請問知唔知邊度有賣類似圖嘅野
原本包埋架喎
Asus 4k oled 好似得60hz 同埋 oled mon 再加牙石敗家之眼好貴
見佢有138Hz
https://rog.asus.com/hk/monitors/above-34-inches/rog-swift-oled-pg42uq-model

價錢真係幾貴, 不過想知佢OLED質素如何多啲
同c2同planel

霧面
以為你講27/32
上到42就直接 c2/c3 啦, mon 既好處只係有 dp / delay 低啲,但價錢差太多
原來係霧面對防反光係有好處但好似會影響顏色表現
佢27得2K42先有4K
等2024q1 pg32ucdm

4k240 oled
呢隻其實我一路有興趣,因為俾Mac用想要DP,不過淘都要接近成皮
忍吓忍吓都就嚟等到其他細4k panel出
堆細 size 出年排住隊嚟 我枱唔夠深,是但隊住隻 4k 144 27 ips 先,到時下一輪再換
4k 144 27”衣家買邊隻最好? 我無follow成年,好似平晒?
c2/c3 game mode input lag已經係gaming mon水平

pg42uq優勢係有HS光度更高
回哂,普通 ips 咪27gp95r , 計埋回贈/ promo 實價平過4000

Miniled 唔熟
支援DP1.4 HDMI 2.1 DSC TYPE-C KVM
遺憾在仲係用dp1.4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞