[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#109

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
等下年32吋4k 240hz oled
b即係黑色
有位+睇片多就優先考慮42吋OLED TV
TV影像處理靚D同埋有Dolby Vision

下年應該都會用新panel
27gp95r,vg271um3同埋vg272uv其實有乜分別?

如果2k 165hz mon揀邊隻好
32吋mon
Gigabyte M32U 同 Dell G3223Q
大家會點揀?邊個好d
Wfh+打機(ps5/xbox)
自己打算買個32:9玩下
算便整理左少少熒幕
有需要可以參考下
唔一定100%準確
有咩牌子推薦
大家覺得MSI PRO MP243XP點樣
有得轉返直,要黎做副mon好似幾好
PHILIPS 27" 4k oled 27e1n8900
有冇人最近買左? 度度都冇貨
唔出奇
佢塊PANEL VENDOR 都已經破左產
想放房有時WFH同睇吓戲 想40吋到
我見大家推介LG C2 不過我又唔太常用
除咗philip 438p1仲有無選擇?
Samsung 42吋香港又無入
想問吓有冇人用緊果啲電腦支架 有有邊隻好介紹
想鑽上牆用
最近部laptop個mon壞咗 所以想買隻mon頂住先
主要睇劇同普通文書用途 冇乜要求 24吋 1k樓下有冇邊款會比較推薦 唔該師兄
屌 最近死左隻Mon
用緊ASUS 28吋 唔記得model名
都好幾年前買

無啦啦 得暗光 無哂畫面
開mon 連asus logo都無
都唔知關唔關換左條淘仔HDMI線
搞到死隻mon

而家想買番隻 P927UQR 香港未有
淘仔 官方而家唔直送
集運又驚爆

大家有冇其他介紹
本身我鐘意用雙Mon
所以唔想咁大隻 (如果可以cover到兩個mon又另計)
我用兩個mon 純粹方便
又有pc 又用Mac 又打下ps5 兩個mon好似方便啲
一直無研究
單mon係咪已經完美取代到我想要既功能
睇睇下想買27GR93U-B
想問下各位巴打同價錢係咪算好
無玩開2K唔熟
但上price見LG 32GP850有鋪報3300左右
美馬都係咁上下價免運
27吋 4K60Hz 有冇3000蚊以下嘅平靚正選擇?
睇netflix同玩下單機game多
G8 OLED & G8 Mini-LED
如果睇Netflix youtube多,揀邊隻好
等下年32吋4k OLED
無知一問
OLED 好過 Mini-LED?
yes
之前有冇扶阿婆過馬路?
而家用緊oled g9,之前用oled g8
兩部都係國行價錢平啲
點解扶阿婆過馬路
我其實想買ASUS PG49WCD
但係略嫌SPEC差過G9 OLED少少
唔知點落手好
因為買國行要撞手神😓,維修要拎返上去比較麻煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞