[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#109

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
Panel 唔同, gr93u 京東,gp95r lg nanoips
27”得wqhd
所以msi目標得32吋
27吋4k 240 oled唔覺有其他牌子流出
咁應該唔會有27" 啦
9成9都係同一塊lg panel
之前話過27” OLED 4K係因為物理同技術限制短期內都未有
高Hz可能係,60 Hz有Philips 27E1N8900
因為WOLED有4粒子像素
用梗13700k 3090ti 等梗下年年頭入手4K oled 240hz 會唔會好勉強
有咩關係?
最近轉左用samsung oled g8
用緊佢原裝既mini dp to dp 線
但發現部電腦太耐冇郁 windows 幫我自動熄mon
我郁mouse 部電腦會識自己wake up 返
但個mon 就一直冇signal

試過重插dp 線都唔得 只可以將部電腦reboot
個mon 先有返signal
有冇巴打都試過咁
請問想買隻Monitor 打PS5 , 32吋到 行4k hdr 144 mhz 有冇推介?上網搵到隻gigabyte FI32U 好唔好架?
插埋HDMI
27吋MON 2000蚊內有咩推介
等緊Acer X32Q FS出,睇下點先決定買邊隻mini led好
怕4K d game推唔上240hz. 宜家用梗2k 165hz
玩fps 高hz 先有用姐

玩3a 呢啲 100+ 都ok
我就係玩cs果類所以先想買黎upgrade

之前買過2566k 1080p搞唔掂退咗 所以想等新4K oled 240hz 邊個牌子好
想知有冇方法改game視窗大細?
42吋玩street fighter6 開4k full screen覺得太大
開2k視窗化又太細,想放大少少
建議用自訂3840x1600
買咗個lg27gp83b, 個VESA PLATE tilt撚咗 成個mon都跟住tilt
有冇人用Displaylink? lag唔lag機? 用緊MacBook Air想用兩個mon..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞