[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#109

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
主mon用hdmi
副mon用dp to hdmi
唔知點解主mon會最盡8bit 60hz,推唔到144 12bit
可能條hdmi線唔掂
主玩槍game就高hz
想換個mon玩ps5 spiderman 2
係咪mini led最好?
睇中thunderobot暫時
OLED最好
LG C2 性價比最高😁
擺唔落呀
27-28頂盡
玩ps緊係買m9,一樣係sony
人在uk, 好難買27gp95r,
想問27gr93u/m28u邊部好啲
用嚟work from home同ps5, 唔玩槍game
Budget £500
感謝
想問下三星隻oled neo g8 睇4k 電影既質素係點,我就好少打機,巴打會唔會推介呢隻睇 Netflix Disney ,睇過主流牌子既oled mon 都冇佢做得咁平
我都係27GR93U同M27U/M28U之間做緊選擇
不過Rthings而家測緊27GR93U,我等佢測完先決定
oled g8?
3440x1440睇片好尷尬
想問下 aoc vs msi
大家會prefer 邊個多d
msi
用緊innocn 27 m2v,再換咗張二手3060ti上到4K144hz
但有時淨係上網都會無啦啦無信號要熄mon再重開先有返,或者部機入咗休眠個mon就永遠無信號直至你reboot部電腦,好煩

之前用970淨係去到4K 60hz,但唔會咁樣無信號
想知係個mon問題定張卡問題?
有無都係用緊innocn 27 m2v嘅巴打報告你地會唔會咁
用hdmi
就係hdmi
張檯60cm深 放pg27aqdm會唔會太近
想問下隻LG 27GP850,有時睇睇下網佢會自己暗左少少,轉第2個網就會光返,其實係乜情況?
唔會 岩岩好
搞乜走去買innocn
換過條靚嘅hdmi2.1線
再唔得就可以叫代理check隻mon
本來呢隻心目中順位係較低,但睇youtube見到啲打機比較圖
innocn同我想買嗰隻比又真係明顯靚啲咪轉軚囉
硬件上真係無得頂,但軟件好似屎一樣
OSD較hot key會有bugs,email問過innocn又話唔會有firmware俾人更新
我都諗住係咁,換咗條hdmi先
但我驚唔知關唔關張二手3060ti事,礦卡都唔奇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞