[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#109

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
RTX VSR抹得太勁,好多時冇哂details
個人覺得madVR NGU AA好啲,不過3070加埋SVP一齊開4k60p 頂盡只可以用medium,否則會stutter
法國新moon同舊moon有啲色差
有冇咩方法可以calibrate 到啲色
但係又唔想買啲調色機 好似好水魚咁
carousell 有得租
lg 45" 21:9 oled 賣9千咋,好想出手
就黎等唔切下年32" oled
唔建議
霧度高 解像度低 光度一般
怪唔知得減咁低
平時主要用黎上網睇戲同會用ps5打機
想買隻32吋mon
爬左文見大家有提過呢兩隻
想請教一下咁多位邊隻會適合d

dell g3223q
Gigabyte m32u
用左三年幾隻AOC 34 21:9 個VESA panel 啲螺絲紋滑L晒牙 AOC啲質量真係好差下
想轉番27" 4K了
收到你 屌屌佢先
21:9 2k 144,34,有冇推薦嘅大陸牌子,冇乜budget
lg c2 睇黑色嘢始終都係咁樣一點點 有冇人知咩事

睇唔出咩事
sor應該hdr問題。熄咗又好似冇咗啲點點
2.1,但係咪開HDR會有點點
開hdr 啲黑色會一層層咁,好明顯有啲pixel 一點點嘅layer
24吋mon $2000-3000 budget有冇推介
27吋MON 2000蚊內有咩推介,打機用
咁唔知咩問題,可能都要自己舞下
https://youtu.be/GNz3IQf8WQs?si=rWBnzfnRKqYH38I8&t=431

有冇43" 電視/mon 有 模擬變細畫面 既功能,呢個打槍GAME好實用
淘左隻neo G7 到貨用左兩日
4k 32' 感覺大過2k 34' 勁多
想問吓有冇用家 down左官網個較色file 仲有冇其他參數建議搞吓
有模擬32:9/21:9功能
都可以用電腦顯示卡自訂解像度功能做到
個腳架真係好大 本身都想買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞