[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#109

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
巴打們 小弟電腦32gb RAM
3060ti i5 12代KF
黎緊想買個24吋(preferably)或28吋嘅mon
想問下咁嘅spec推唔推到4k 主要都係睇下片打下CSGO/FIFA
如果推到4k有無咩mon 嘅推介
Alternatively 如果推唔到4k 2k有無咩心水
24 4k 好似唔多選擇 4k 通常27/32
跟住再睇你有幾多 budget
可以24 2k
27 4k都可以
Budget就無特別
睇下大家推啲乜
換30啦
SPEC邊隻靚
我都心郁 M32U
M32U 加幾百姐
邊隻正
換顯示卡就得?? 唔洗換cpu??
換咗條線兩日,今日又係咁
最慘個情況係好隨機先出現,基本上每日0-3次咁上下
check mon 又上晒支架,又要拆又拎嚟拎去好煩
真心唔知係Mon事定張3060ti事...
我轉xbox嗰邊個hdmi信號未試過咁
想請教各位ching
MSI MAG274QRF-QD 27" 同
MSI G274QPF-QD 27" 有冇話推薦邊款多啲
睇落好似差唔多咁 價錢又係
而家用緊部LG 31.5" 電視嚟代替mon 用緊 想話的起心肝換
display card 就MSI 3060ti 偽suprim
玩開apex 多 同睇下戲
綠聯線掂唔掂

有咩牌子嘅 hdmi DP 線係正野
兩隻差唔多,Rthings評論LG小勝M28U
ok的
moshi usb-c to Displayport線點解可以成500幾咁貴
想買個mon for PS5 4K 120hz HDMI2.1
係咪ASUS 個TUF果個最好… 要27吋 地方問題
大家有冇介紹
27GR95QE
近排睇中咗呢一隻 LG 27GR95QE-B 電競顯示器
求屌醒
Go ,ips 144 算冇伏
有 budget 咪加啲試下 miniled
因為小弟進入人生下一個階段,所以盡地一煲。
咩係 miniled?
oled點加mini led
OLED 240HZ黎
想買2K嘅24-25吋Mon
睇落好似得3部可以揀

AOC Q24G2
Philips 24M1N5500Z
Thunderobot LQ25F165L

睇評測雷神好似最好
但係大陸牌子好難揀落手
嗯,換咗我哥張3080試都係咁
已證實個mon問題,唉...
保養都唔知點描述個情況
On9 咗自吞一打膠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞