[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#109

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
可惜rtings 未有哩隻,另外上面都講過考慮緊ProArt PA279CRV,可能睇定少少先。
是的
WOLED都唔太差
QD-OLED就有d慘
新qd-oled好過woled
新都係品字咁排?
咁應該未必好過woled打橫排
Order 左了
好驚京東買完淘到落黎會散哂 唔知保養點包法
我都仲猶豫緊
本身用緊dell u3415w,想換隻新既4K Mon
本來諗緊u3223qe,但因為會打下機 (eg. OW) 所以諗緊會唔會g3223q好d ?

家係有冇其他好推介?
巴打,睇HDR 感覺如何?
PG27UQR同M27U 點樣揀?
pg27uqr淘寶連運費應該同m27u差唔多價錢
m27u仲可以搵油2買,有事就上連登開po屌
之前用過,開hdr畫面會好黃
不過開左local dimming個對比已經好高好光,唔洗hdr
我都係咁樣猶豫緊
點會唔洗HDR
HDR content嘅光度 色域 色深 都好好多的
Well made product vs electronic waste
評價差咁遠
即刻跛啲垃圾狗都不用,唔信嘅2隻都買返嚟自己對比下
想問大家如果玩ps5 spiderman, 遲啲會買電腦但係唔firm顯卡會買到4070定4080大家會追求2K定4K mon我見價錢差一半好難抉擇
證明4K OLED 240hz要來了
第一水應該好貴
買唔買得過?
4070Ti 推唔推得郩4K 144
咩GAME都玩下 LOL D4 CS2
呢幾隻應該得有突,但新game開始落path tracing同隊爆VRAM,未去到16GB VRAM嘅咭好快跟唔上,個requirement來緊會跳上去。

例如以下4060Ti 16GB就完勝4070/4070Ti

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞