Canon 用戶討論區 (31)

958 回覆
5 Like 2 Dislike
L 鏡水都ok la
今日鐘行價搵笨,我要買都會去日本買yen 平,bic camera 仲有得退稅仲有coupon discount

另外就係可以去tb 換美本堂啲鏡頭貼紙,幾好用的
個人好懶同做手工好差 唔想動手
我明
痴左10 支8 支

另外要習慣下canon 綠好核突
我部R5都成日要tune +0.3或者-0.3
但我反而係覺得影天好多時隻藍色唔係幾出到 甚至死白 應該係dynamic range不足?
我覺得呢個係廠對色既演繹,依家既canon我感覺行左sharp / contrast路線,我個人有少少保留

講DR r5 唔係最好但唔差,後製拉下highlight 少少地都救到下

玩到最後我直接入部x2d 黎end game, 買左之後會問返自己搞咩用咁多錢喺ff 機,簡簡單單影相其實真係幾期待同開心
驚狼個防震真係幾勁
手持的話大概1/4秒都幾定下
咁搞法其實仲洗唔洗落腳架

早幾日新買水貨r5 去公園用evf影咗陣就會lag機或者出現呢啲 用mon影又冇問題 係咪機身問題?要返舖頭換嘛?
明顯mon 壞啦
一時時 依家入返室內影又冇問題
唔計影星車軌個啲長時間曝光情況
咁貴水貨R5 ,你67了
行貨去cmk 會平少少
賣街價可以免息分期
係官網訂左支50.8
寫就寫話一個月啫
我以為都係包底期
點知過左廿日仲係音訊全無
上次聽完呢度巴打講同埋睇完人哋嘅相最後都係買左1435 F4,買嘅時候其實都有試埋16 2.8,分別都真係有嘅,不過正如某位巴打講,16嗰支如果唔放大其實可接受,放大就真係差啲
聽日係咪有R5II 同R1開發預告?
聽講Canon參加咗13號至17號嘅展喎
50.8呢d 星際應該大量現貨
大改定小改?
會唔會翻天覆地嘅變化? 好似5d2 a73 z9咁大革新?
嗰陣官網優惠平過出街好多
點估到原來係咁耐都冇貨
琴日打去問話6月先有
月尾去旅行 今次真係捉蟲
50.8執枝2手去完旅行放當租鏡
yen又平左 我依家諗緊去到買算
但又唔知有冇貨買唔買到
點解支canon 50 1.8 突然貴左咁多….
香港買水可能仲平過個邊買,日本買鏡唔係幾抵
我都想知點解
好奇怪 直頭好似炒緊價咁
雖然唔係d咩貴野 都係差幾舊水
但係唔想交智商稅
支鏡上年水貨賣九百幾, 今年要賣到千五 😮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞