加拿大 Stream B OWP 討論區 (19)

942 回覆
6 Like 1 Dislike
想問喺ca用ibhk點計稅?
我係passport 直頭俾人偷咗 成本冇咗
淨係有原本個份passport 嘅副本
去到佢幫我check 個陣我同個officer 講我轉咗passport 之後都冇咩特別
順利拎到work permit
冇feel到話揾唔到我work permit 嘅情況
PS Calgary整
無錯
我想問如果本身owp要出年1月入境
但而家想再遲啲先去
可唔可以extend/再申請張新嘅owp
冇得extend
應該冇得申請張新既 資格好似得一次?not sure
想問邊度有得check得一次資格
已有8大IGC degree 2010年grad,
讀多個top up 1 年有stream b 係咪都得
7月尾申請一樣咩都未叫我做
寄左番香港CNCC 多數幾時收到d差佬 confirmation 話收到request !?
same 三個禮拜仲停留係background check
正常速度慢慢等啦
1個月左右 可以send email問 我搵朋友係香港交 2個星期 send eamil 去問先話今日會幫我寄
回流/準回流人士生活討論區
https://lih.kg/AuMadoX
#154 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

手足既肺腑之言
有冇巴絲owp 成功攞到mpf?
唔需要詳情以免有麻煩,只係想知成功攞到多唔多
Stream b +做夠一年野可以申請pr
但申請pr 要唔要計分(類似ee 計分咁)?

會唔會出現行owp stream b+做夠一年野後 申請pr被reject情況?
stream b唔洗計分...
Reject有好多原因 正常交齊野做足鐘冇案底好難reject
想問如果先submit owp application
之後仲可唔可以補交番wes result
依家我IVE噈WES等緊批 (21/8 Evaluation in Progress)
我大概一個星期就有結果,唔急可以等下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞