加拿大 Stream B OWP 討論區 (19)

942 回覆
6 Like 1 Dislike
敗走加拿大

我都想要
想要有人一齊出去玩
絲?
有啲grp 可以一齊出發兜風hea 下
外國申請係咁耐 唔好增加人工作量啦
有無人知加拿大big4 做senior 幾錢人工
同一個account 申請,請問owp批左未?
最好同一個account 申請

宜家stream a b冇優先 要20個月processing time
本身owp得3年 當1.5年搵工+返工 owp都係會過期
想問申請pr嗰陣 owp過期點算
想問下有無人係夠分玩EE但又可以stream B
其實邊個會快d
Applicants in Stream B must have accumulated 1 year (12 months) of full-time (at least 30 hours per week, or the equivalent in part-time, for a total of at least 1,560 hours)

佢唔係話at least 30 hours 咩 點解變左只計30 hours
宜家申請owp唔搞wes得唔得 反正stream b 都用唔到了
有同冇都冇乜分別 加拿大唔太認可非北美學歷
而家TG group入面同埋隔離post主流睇法都係話轉visitor留係度燒錢 (家和問左IRCC Stream A/B 無得做Bridge OWP, 你係IRCC website見到關於extend work permit 個版唔關我地事 )
thanks我都研究咗成日 係睇ircc之後俾唔俾extend / bowp
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞