加拿大 Stream B OWP 討論區 (19)

943 回覆
6 Like 1 Dislike
我啲details同你一樣
難唔難搵工應該係講緊搵返本行
多倫多工作機會(搵返本行)實高啲
你話做乜都無所謂就邊度都得啦
其實睇你邊到多Fd就去邊到, 兩邊都係咁上下
冇咁快知,睇落你連biometrics都未做。起碼要做完biometrics
唔知有冇人答到我 stream b full time 5月中夠鐘 但係2月成個月返左香港 nopay 咁儲鐘會唔會其實1年就得?定點都要返多一個月去到6月中?謝謝各位
6月中,唔喺加拿大唔計鐘
仆直,收到要做cncc,但趕唔切做點算?
拎咗個期先
然後不斷modify 駁近期
啱啱收到ircc request cncc
Submission :
Police Certificate: From each country/state where the residence period has been six months or longer
since the age of 18, provide an original police clearance certificate from the United Kingdom. You must submit these documents within 45 days.
係咪剩係俾uk就夠唔駛去狗屋
啱啱再收到ircc叫我去埋狗屋
你係幾時submit application?
想知依家ircc大概去到咩進度
定係講緊上年3月?
想問今年9月想帶bb(7個月)一齊去加拿大,已經響2023年拎左OWP同sowp 準備去果時發現有左,依家想重新做返body check(因為就到期),唔知洗唔洗帶埋bb去ump做medical check?
想問喺加拿大境內工作1560小時,係咪只計加拿大僱主/公司?如果喺加拿大打香港公司工係咪就唔計?
好明顯係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞