加拿大 Stream B OWP 討論區 (19)

942 回覆
6 Like 1 Dislike
No 但可以預備定d 文件 續定護照
OWP 已經拎左了 想問下有無師兄都係5月出發 想搵人一齊飛過去
請問溫哥華轉機去卡加利入境,係咪首先要喺溫哥華機場移民局度整個Working Visa ,唔可以去到卡加利先整?同埋而家係咪都要introduction Letter?
你巴就難啲
想含
留tg
靚女絲先俾含
求助
申請左owp剛收到CNCC request ,亦已預約左日子,但岩岩醒起之前撞車被告不小心駕駛,排期4月先上庭,想知會出唔到CNCC嗎? 因為限期得45日內,擔心要重新申請

有冇人有相關經驗?唔該哂
想問個問題:

假設我羅左Owp, 跟住搵左個加拿大既online diploma 讀, 由於我應該2024年9月先出發,咁我可唔可以先讀幾個module 先再去加拿大讀埋剩低個D去meet stream A 既requirement.

同埋,如果佢係self-paced 既diploma ,無限制幾時完成,係咪都係計兩年diploma,,可以meet 到個requirememt?

Sorry for 1999
鐘數爆哂,差個celpip 就入得紙
過左個限期都無咩事, CNCC個限期好soft
填表填死
想問我22年已經apply左owp,都approved,但medical exam 23年8月已經過咗期,想問我24年過嚟係咪要做多次medical exam?

如果要做嘅話需要啲咩文件?
Book 多次體檢,UMP有record,職員會知你係重做,佢哋會send 份updated report俾ircc 。
做完之後你會收到張information sheet,upload 張嘢去ircc 個網,佢有個位叫’report a problem or mistake on this page’ ,report 返件事,之後應該會收到email 話'acknowledge receipt of the documents and have been added to the file.’

有錯請更正,因為我都未出發
我唔記得咗係咪要係ircc個網print多份嘢俾佢?太耐唔記得了
UMP淨係收咗我passport同針紙
我owp 2023年2月 approved,諗住今年中出發,請問CNCC洗唔洗再做?
你好 想問下如果我一齊申請OWP同sowp 假設批咗 可唔可以分開時間第一次入境?因為我想先行到埗settle好住宿之類 先叫另一半過黎
應該要喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞