加拿大 Stream B OWP 討論區 (19)

942 回覆
6 Like 1 Dislike
有交稅就唔知架啦
URGENT!!

🔥🔥告急!尚欠3000簽名!
https://petitions.ourcommons.ca/en/Petition/Details?Petition=e-4534

抗擊中共滲透,捍衛加拿大民主及主權!💪🏻

再一次呼籲大家簽署海外代理人登記法案
請簽名支持聯邦政府通過外國代理人法案
遏止極權政府滲透和干預加拿大主權!

* 尚欠3000簽名才能達標!
* 未簽的盡快上網簽名!
* 已簽的,請1拖10積極找親友、網友簽名!

合資格簽名人士; 只要你在加拿大居住:
* 學生
* 工簽
* 難民
* 等候移民
* 永久居民
* 在加拿大仍有住圵的海外公民

10月15日就截止啦!
尚餘不足5日!
請加油衝刺!

請簽署完畢之後15分鐘左右,再檢查自己電郵email,因為你要確實自己電郵是確有其人.
thz bro
師兄請問如果我gap year去申請owp+stream b嘅話
攞到pr之後番香港讀埋個degree(可能多過兩年)
再番去加拿大坐3年移民監 我個pr會唔會被取消?
因為睇過要做citizen嘅話要5 年有3 年係喺加拿大
所以我驚完成埋個degree 個pr會失效
PR要求係5年內住2年,所以你走咗之後3年內返嚟就OK。不過都係唔好預咁炆,如果唔係嘅話2年都冇得出境。想入籍就返嚟之後住多3年就OK。

BTW,你有第個學歷可以申請OWP?你冇10年內嘅post-secondary嘅學歷係申請唔到owp的。
我10年內讀過副學士升大學,睇過話副學士都可以申請owp
啫係pr要求係3 年內番去就ok,而citizen就係5 年內住3 年?
目前打算gap兩年去攞pr,攞埋個學位就會直接過加拿大。
有冇人已經考左celpip覺得好難?
我下個禮拜要考 做左官網兩個practice test
Speaking個度題題都口窒窒係咁er er er
用黎用去係得個啲字
我覺得自己好撚廢
咁OK,pr居住要求係5年內住兩年。不過唔建議時間預得咁炆,如果真係咁啱3年之後先返去,你有兩年時間唔出得境,一出境就唔符合居住要求,就會冇咗pr。
想請問下如果我2013年畢業,畢業證書寫2013年7月,係唔係已經申請唔到OWP?
各位同路人
想問一問有冇巴絲係IVE讀兩年幼教hp full time
批wes係兩年定三年diploma?
過左10年了
幼教仲有好多工快啲嚟
交錯未畢業既cv比人reject咗application有冇巴打知道有冇得appeal
請問有冇巴打知道申請owp做body check個30日限期有冇得推遲?因為我預咗到埗個時好大機會份report會到期。但我唔想使多2000幾蚊做多次唔該大家
硬食啦
責任唔喺你到都話可以同佢講話無time slot
而家UMP大把空位, 30日交唔到貨係你責任
計。
如果我owp 2022年批左owp
咁應該係2025到期 咁我係咪最遲2024年開始做野
做夠一年?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞