加拿大 Stream B OWP 討論區 (19)

942 回覆
6 Like 1 Dislike
未試過
我得一個status
冇分cert同transcript
你入咗紙pr之後都要時間等㗎
下年一月畢業拎cert 搞owp兩個月
過到去四月左右 仲趕唔趕到stream b
做倉?
下年?
01/2025
喺香港讀完下年sem1先畢到業的話
好趕下 你25年4月先到 又要時間settle 但係deadline 係26年8月31日 都叫有一年多dd時間 真係乜工都要做 儲鐘為本
唉 今個sem reg到科嘅話
可以提早到今年九月grad拎cert
不過似reg唔到
黎之前一定要搵定工
冇事 帶齊新舊passport入境比ircc睇就得
請問各位
有無朋友知道如果喺外地打唔到指模寄返嚟香港做CNCC可以點做
我朋友(不是我)身處外地搵唔到地方打
偉光正嘅中國領事館都唔肯
跪求明燈指引
多謝師兄回覆先
外地即係土耳其
搭單問埋師兄 我hk passport 就黎過期 所以返香港一轉
咁我應該有咩steps要做拎左passport之後
冇事 帶齊新舊passport入境比ircc睇就得
搭單問埋師兄 我hk passport 就黎過期 所以返香港一轉
咁我應該有咩steps要做拎左passport之後

本身已經有金紙 sor

想問有冇人試過申請被拒絕,原因係話你冇提供學歷證明,如果想提供番,有冇咩其他方法係唔洗從新再比錢由頭申請過
利申:本身做咗wes. 但個申請系統都冇一項叫我upload 學歷,係咪miss咗啲咩😢
請問宜家申請stream b仲需唔需要提供Wes等學歷證明?

因為以前好似係到入紙申請PR都仲要係5年內畢業
但係睇portal 嗰啲文件,行stream b好似唔覺眼係必須要提供wes
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞