加拿大 Stream B OWP 討論區 (19)

942 回覆
6 Like 1 Dislike
想請教咁多位巴打絲打,
我2021年8月果陣已經係IRCC果到搞掂咗個OWP application,
封approved letter 已經係手。
依家想係2023年3月過加拿大,
知道要update份驗身, 咁亦都已經驗埋,
當我想login返個IRCC 帳號,submit返個report既時候,
IRCC話我個account 2年冇login過,expire 咗
咁依家可以點樣update返個IME Report比返IRCC

我封 letter係有哂application number同埋UCI number,
我好驚佢因為個IRCC過左期就當無哂啲information要再搞過。
我已經係IRCC個網入邊個"Submit a Case Specific Enquiry form" 到amend 咗我份latest IME report,
我仲有冇啲咩要再做?
唔該哂咁多位
2024年3月先啱
我本身拎左owp過黎,但而家想轉讀diploma 行stream A, 請問biometric body check 嗰d洗唔洗係加拿大呢邊做過?
同埋境內study permit 大概幾時批?
想請問下份工每星期時數唔同 但如果張pay stub 淨係講咗每期嘅鐘數(兩星期加埋) 而冇講明每星期返咗幾個鐘 申請pr嗰時會唔會唔受?
請問收信做完medical exam 係咪唔洗upload 任何文件?
做埋cncc up load 左張receipt 就可以submit?
thz bro 好驚up 漏野
想問下申請要upload resume,係咪一定要跟特定格式,定寫齊10年education 同employment 就得🙏
因為冇前景拎完都係會返香港
有冇人試過俾人reject..
但係好似可以再俾人apply多次owp?
咩事reject
如果degree下年5月畢業,可唔可以衣家apply定owp想畢業盡快走
Nope,要有畢業證書先得
做完cncc 兩個禮拜, ircc 果度冇特別更新,請問洗唔洗send email 問警署send 左未? 依家最新status 係medical pass, medical 同cncc 同一日做。。
又要交多次智商稅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞