加拿大 Stream B OWP 討論區 (19)

942 回覆
6 Like 1 Dislike
想問下 如果我用working holiday去行stream B得唔得?

當我到埗就開工 做夠一年全職之後working visa係咪就到左期 咁我應該點樣申請PR?

有冇得延長working visa?定係我返香港再用旅遊簽證再過去搞?
你合符stream B資格 10年內畢業嗎
你要in land apply owp, 再去轉美國flag pole轉owp入境

唔知你working visa幾耐
有d 野想問下,小弟係用sowp 蚊女友衫尾過黎的,最近分左手,想問下我呢個情況係咪要自己去重新申請番個owp, 往後先可以行番stream b?

我上hkers pathway 個網度睇佢就無話行stream b 一定要係owp holder, 只需要係legally 做滿一年野就夠資格

我做左約莫半年了,如果需要重新申請owp 的話又洗唔洗重新計過工時

感謝各位巴打了
你可以照行sowp照自己儲鐘或者行其他途徑拎pr
有無人遞完pr仲未收到cncc/biometric?
有嘅 我到埗第三日已經返工 不過working holiday visa 真心搏唔過 除非某啲省半年玩省提名 or 搵到個肯雇主轉工簽 然後行stream b
都係果句 加拿大運之國 搏唔過
申請Stream B 唔洗10年,係 OWP 要,佢個方法如果番足一年全職係可以會資格,但我唔認為做到
同自己講等,但真係講唔過去
遞表後過自己已經有下一步
有冇巴打最近收到eCoPR
我老婆張PR卡等咗4個月仲process緊
仆佢個街等緊佢張卡之後去日本玩2星期架
停咗,拒批
巴打係幾時 grad
想問下無做到up front
但收到信去做biometrics 先係咪正常
通常隔幾耐會出埋信叫你做medical
有冇人試過申請pr被reject?係咪可以reapply?
又要再交錢衰咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞