加拿大 Stream B OWP 討論區 (19)

942 回覆
6 Like 1 Dislike
我upload左 即日佢比我個張
但我唔知而家入得境未
本身8月係加拿大境內APPLY 左OWP
因為12月就畢業 而STUDY PERMIT 3月就過期
點知岩岩收到封Refusal letter
有冇人都係咁
無問題 (入境加拿大方面)
佢望都無望過一眼我舊passport
姑娘應該有同你講剩係webform就得
就係無imm5707
依家補交機會都無埋
巴打知唔知可以點搞
讀centennial
依家番左香港
巴打建議再apply多次owp?
但係封introduction of letter 上面medical vality 係過左期
我申請pr個陣個status已經係married
佢就default要我填埋伴侶嘅資料
e.g. 伴侶父母資料 外遊紀錄
照佢個flow填就ok?
咁另一半會唔會都要等整良民證同埋打指模?
我睇tg group啲人都係話帶晒新舊info sheet去就得 letter of introduction應該唔會再出
好多人都收到 唔好用inland OWP 好大機會reject
thank you
12號學校個邊已經話send晒學歷證明比wes
但wes今日都仲未有email
唔會咁快
係咪我自己都要upload一次certificate 同transcript

因為ive話佢send晒Academic Record Request Form and Transcript of Study比wes

今日收到wes話我仲未交certificate 同transcript
唔洗
學校用e-format send俾wes?
學校send完我第日已經見到wes話收到
一個禮拜review完
有冇俾錯wes ref no俾學校?
唔會比錯掛
無理由certificate 就話收到
但Academic Transcript就話收唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞