[DC綜合#23] SDCC 2023, Blue Beetle

948 回覆
2 Like 1 Dislike
劇本佢有份寫添
所以係中意自己作品

奶完都係無得留低
教徒杯葛Barbie 行動正式失敗
大機會北美打低Mario
佢果句又唔算惡意 仲拉埋教父落水 有咩好杯葛
咁你應該上twitter 問班撚樣啦
依度淨係杯zack or 傻根 休斯派會長你係咪搞錯啲乜?
Henry Cavill 都幾醒,永遠係隻船沉之前走人,DC同Witcher都比佢走到
DC佢係被人踢走
Dc依家搞到咁都有一部分原因係賤巾踢走henry既
佢被動形勢所迫
Witcher佢主動走人,好醒
班crew 搞柒套劇,
佢自己都有言在先,接個角色係想忠於原著
投入好多熱情
已經唔忠於原著再拍都無意思
班crew想cancel佢但失敗左啲左膠真心有病

豈料書中這名雪膚紫眸黑髮的女巫師角色,到了影集版「獵魔士」竟選中印度裔英國女星安雅夏隆查飾演,完全顛覆了書迷心中的角色形象,而選角指導蘇菲霍蘭德如今也透露了箇中原因。

蘇菲霍蘭德向綜藝報解釋道,自己向來都堅持為女性和少數族群發聲:「這一直是我的招牌行事作風,我永遠都會第一個跳出來擁護多元性。我能想到的一個例子,就是『獵魔士』中的葉妮芙一角。」

「本劇節目總監是勞倫施密特赫斯里希,而我們一向合作無間,她也很樂於溝通對話。葉妮芙在書中被形容成世上最美麗的女性。這是好幾年前的事了,而我希望現在狀況已經有所改變。」

「不過當你一想到人們的隱性偏見,尤其在奇幻世界中,多半都是以白人為主。我當時則說:『我們必須挑戰人們的審美標準,而由一名有色人種女性來飾演這個角色,會為觀眾帶來不可思議的強大影響。』」奇幻大劇「獵魔士」第三季第二輯已在Netflix上線。
真心戇鳩,人地波蘭作品,白人有咩問題
不過算喇宜家連亞拉崗都變黑人,左膠已經痴晒線
亞拉崗變左黑人咩幾時既事黎
葉妮芙在書中被形容成世上最美麗的女性。這是好幾年前的事了,而我希望現在狀況已經有所改變。
言下之意係黑人唔靚?
佢意思係以前啲人屌佢樣衰唔配
希望依家口味轉左唔屌佢

不過 Harry Potter 隻 game 大成功
Netflix 部埃及妖后大爆死之後

佢呢啲叫妄想
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞