[DC綜合#23] SDCC 2023, Blue Beetle

948 回覆
2 Like 1 Dislike
宜家咪就係屌James Gunn 曖昧同混亂囉
Reboot 就reboot 喇plan 咩鳩for them
淨係blue beetle waller peacemaker Aquaman 都亂到仆街
無錯
"It's so close to and dear to my heart. From what I heard from James and from Peter is that we're gonna develop a Wonder Woman 3 together."
出埋From what I heard 究竟係邊個曖昧
From what i heard from James and Peter 喎咪即係James and Peter 同佢講囉

同埋我係屌埋James Gunn 唔hard rebootblue beetle Aquaman Waller peacemaker 佢老婆
全部狀態不明
佢個半月前就講撚完話唔拍呢
家陣由頭尾個幾月內彈出彈入邊個出黎亂啊
話james Gunn 唔亂唔曖昧個啲答唔答到我

Aquaman 換唔換人
Wonder Woman 換唔換人
Peacemaker 第一季算唔算dcu ?
Blue Beetle 套戲算唔算dcu?
Part 1無WW3你唔信
官方無回應你唔理

一個訪問就信到十足
之後話令人誤會
1,2. 官方公佈既 Part 1 入面無WW,無AM
無plan自然無casting
至於CEO心裡面有無心水人選無人知

3. Peacemaker 未有出現係 Part 1 之內
至於點歸類未有說明 (DCU / Elseworld)

只能根據 Peacemaker 2 劇情判斷
Peacemaker 2 開拍日期未定,但最早都要2025年

3. Superman Legacy 係第一套戲
因此Blue Beetle唔係
如果BB反應好有機會加入
畢竟WB向錢看
咁咪即係亂囉咩都唔知同未知同未定
連paradise lost 有冇wonder woman 份都未知唔知未定
佢之前話公佈咗嘅係part 1 嘅50%咋
咁另外50%可以有ww3 架喎
乜撚啊
Peter Safran同好多其他都講左係Diana出生之前囉
DCU 正式公佈左既只有10套作品

呢10套作品之外既其他作品, 演員, 導演既具體安排
DCU 目前其實無咩需要回應

DCU 會進行選角
有可能會選擇以前係其他作品擔任相同角色既演員
亦可能會選擇新演員
由CEO同導演根據劇本,檔期,年齡等決定

請搞清楚
James Gunn係DCU Co-CEO
唔係Head of DC/DCEU/WB

依家距離 DCU 第一套戲仲有年幾
換落MCU度
就等於Ironman出之前1年半
就嘈CA邊個做
而事實上即使係 Ironman 上個時
Captain America都係未cast
你估定收到內部消息先?

當然我都覺得會有
但一日未公佈,大家就只係得個估字
因為啲9估既資訊屌人亂
講唔過去吧?
Gunn revealed a new series titled Paradise Lost, which essentially will be a Themyscira-focused "Wonder Woman prequel".

the series will focus on Themyscira from more of a historical and mythological standpoint, following the many generations of Amazonians who built and shaped the mystical island archipelago, and all of the adventures, drama and politics involved within.
官方公佈你唔睇
小道消息就跟到足

難怪你會亂
唔太關係咪cast緊人嘅事啦
2個ceo 未決定好cast邊個 做咩plan就唔應該被Gal 有可能做WW3嘅誤會 不論係演定produce
佢哋2位有最高權力去解釋個situation
1個formal 回覆就直接了當
只係成日覆來覆去 唔肯正面答
3 都係唔明
前設係BB is first dcu character
係咪票房好會變埋first movie?
定係票房好都只會留角色?
票房差就之後唔出現?
其實公司未公佈相關計劃
演員跳出黎爆內幕是否合適呢?

如果發生係MCU
輕則警告,重則解約

仲要依家好可能只係初期構想階段
就算換角,cancel計劃都唔係咩一回事

DCU 其實得一句 no comment 要答
再講就係根本未做casting

不過吸取左上次教訓
覆咩都俾位人入既
不如索性不覆啦
睇下有幾好啦
WB為左賺錢可以整個 Elseworld 出黎
有咩做唔出

JG個plan就肯定唔當套戲係架喇
不過WB要塞落嚟
佢都無得say no
冇NDA 嘅話冇話爆唔爆得㗎喎
另外你冇誤會俾人 爆極都爆唔到 由Gal 耳中聽到WW3係有可能同埋關Gal事
假設唔係fake news先 因為未澄清過
CEO 都無say 你真係戇柒鳩

宜家唔係話要公佈邊個做新wonder woman 新Aquaman

宜家係連會唔會有新wonder woman 新Aquaman 都唔撚知
拎captain 黎講完全係偷換概念
當時係全新marvel universe,咁一定係新人架喇
宜家係本身有一個dc universe
咁你要拍新universe 無問題
又嫌Henry 老要新超人都當你無問題
咁問題係其他要角你唔撚講明新定舊人做嘛
咪亂囉
咩blue beetle 係第一個character but not first movie

笑撚死人咩
條友出名根粉黎架 佢點都會覺得賤巾無問題
同埋賤巾都講過好多次 依家dc studio係wb自成一角 wb唔會再可以影響到佢哋既決策 所以成件事唔係wb問題 係dc studio ceo 姐係peter 同gunn兩個既問題 由唔用henry 到ben 再到依家gal 柒完一次又一次 都完全睇得出呢兩條友0 公關技巧 唔識討好傳媒觀眾 下下都係twitter 同人開戰 咁既人做ceo
無話唔得既
等於BVS未公佈開拍
就有條友出黎話我會係BVS做Doomsday
咁叫無問題咪得囉

你拎合約黎講
咁我都睇唔到JG同Gal簽左約拍WW3...
Gal 憑咩話自己會拍WW3?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞