[DC綜合#23] SDCC 2023, Blue Beetle

948 回覆
2 Like 1 Dislike
講左好多次因為keaton唔係dceu batman /dcu batman ,只係one off

整universe就係要預咗同其他英雄/角色有互動,往後發展

Batman 不殺/唔用槍係佢最大堅持,我會期待佢點同dc其他人互動,

如果batman 殺人,佢同自己堆反派根本無分別,佢甚至教唔到細少點解要唔殺人,無得屌jason用槍

成條bat family 線 就咁浪費曬

遠多少少 連殺人既elseworld batman 都無左突點,因為你main universe batman 對殺人根本無感覺

Zack snyder 堆setting就係咁短視,根本無預計個世界觀可以延續落去,只預自己幾套
點解Bale 唔救Ra’s 又要救 joker
完全唔知你究竟駁緊咩鳩
其實救咗一次
咁第二次咪無救囉第一次未知佢係Ra’s 嘛
成班根粉日奶夜奶,睇咗dcu 第一人未啊
咁知唔知Bat family 究竟有幾多故事圍繞住batman no kill rules 同no gun rules?
佢死左robin啦教咩細少呀 咁又唔見你屌漫畫既batman殺人既?佢同其他hero都有互動喎 snyder由頭到尾既setting 只係佢拍完果5部曲就flashpoint reboot 中間先拍幾多個人solo gl咁 都唔係預mcu死唔斷氣咁玩
咁你知唔知dark knight returns batman一樣殺人但照收robin
又唔計?
咁點? Batman Keaton個宇宙都繼續拍到有batgirl 同 Robin
Ben 個角色都可以成長到再次不殺同no gun

醒未啊?
細少係Damian Wayne

所以佢唔適合整dc主宇宙 最多只適合dc elseworld

就算用Flashpoint 佢都無咗batman 又殺人又用槍果種震撼
所以一開始殺人+用槍根本就唔係一個好既batman設定
咁你話堅持不殺嘛,bale 咪最後無再救囉
咁佢見死不救完Ra’s 點解又唔再見死不救joker 啊?
呢個係樓上條根粉想帶出嘅野嘛
問點解Ben 殺其他人唔殺joker 嘛
咁咪解釋緊畀你地聽一個角色殺唔殺或救唔救人,唔係要apply 去所有人同一情況囉
醒撚未啊
晒撚氣
人地拎the dark knight returns 改
你醒撚未
當初就係要同bale batman 有區分先拎呢個時間點嘅batman 拍
講緊the dark knight rises 上完三年就出Bvs 啊
好悶 究竟要loop幾多次
我淨係知 Zack Snyder嘅作品就討論10年都唔停

籃甲蟲就who fucking care
完全無人講blue beetles 又話撐dcu
啲figures 出極都有人買,出極都有新款
鬼咩 屌親賤巾就有人拎返zack出嚟講
唔係求其彈套漫畫原作就代表有理有據

為左霸tdkr 改編而完全浪費dc 最大ip batman 就係死證
咁我又寧願睇snyder都唔睇賤巾d屎尿屁慢慢enjoy會屌魚既aquaman 戀童既superman 開心版batman啦
dceu batman 同 joker 有幾多次交手嘅位
可惜rebel moon 無熱度
再俾netflix炒埋導演生涯就無得救lu
你唔好講到你好有根有據咁先得架你都仲未答到我上次henry點樣ff d野出嚟 完全唔知你點樣覺得係浪費左batmanbatfleck由一開始個個都唔中意 到依家人氣咁高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞