[DC綜合#23] SDCC 2023, Blue Beetle

948 回覆
2 Like 1 Dislike
佢話bb係dcu first character喎
又如何?
佢只係用呢個演員做bb 故事/設定都唔洗一樣
達左dcu個朵出嚟成個設同dceu毫無關係你都計入dceu?
James Gunn 講過Dcu 電影canon由Superman:Legacy 開始
Blue beetle 喺前面唔叫dceu叫咩?

你咁講joker, the batman都係dceu啦個導演就係特登拍到同邊個宇宙都無乜關係 standalone 咁既feel 等班高層決定放入邊個宇宙都得
Joker
the Batman
James /Peter講過係屬於dcu elseworld
個問題咪就係呢度 dcu既定義曖昧 bb=first character of dcu 但dcu canon又係賤巾超先開始計 好多人都唔知佢哋up乜9你講唔講得出呢套野既內容係咪一定唔關dcu既故事事?不過是撚但啦 dcu我都唔諗住睇 都唔知點解仲同你拗呢啲無謂野
Bookmark定等反口
Sorry 真係一套都無興趣睇除非轉人做ceo 賤巾既dcu 我一套都唔會睇
開始擔心占根超人票房唔掂
開得成先啦
超人IP過氣,演員新面孔,超英電影疲勞,DC臭朵
3億都驚冇
係就最好啦 dcu快啲收皮
dcu elseworld 即係咩?
有可能連接到dcu?
定係用dcu嘅管理方式管嘅故仔?
唔係幾明elseworld 做乜仲要套dcu or 其他u入去
強柏恩瑟(漫威影集《制裁者》主演):「你在電影產業經歷過最痛心的事情是什麼?哪件事情是傷你最深的?」
.
大衛阿耶(首集《自殺突擊隊》編劇兼導演):「我總是跟別人說,好萊塢給我的感覺就像是:『看著你心愛的人被你所痛恨的人狂操。』而讓我特別有這種感覺的一次,就是我在拍《自殺突擊隊》的時候,那次真的是把我給徹底擊垮,讓我摔了個鼻青臉腫。
.
我那時候才剛拍完《怒火特攻隊》,我感覺自己大權在握,想在好萊塢做什麼都可以了。而我投入製作《自殺突擊隊》之後,也希望拍出和《怒火特攻隊》一樣紮實、寫實的東西,和大家仔細排戲,深入探索角色的靈魂,和大家一起創造美妙的作品。
.
結果《死侍》上映後大賣,然後華納兄弟事前根本沒為《蝙蝠俠對超人:正義曙光》舉行過任何試映(後製期的正常程序:找經過篩選的觀眾來看初期的各種剪接版本,並根據他們的觀後感調整電影的內容)。
.
他們期待《正義曙光》會得到和現在不一樣的結果,殊不知卻被影評罵到體無完膚。所以最後他們就想說:『那好吧,我們就將大衛阿耶那部原本黑暗又深層的電影(指《自殺突擊隊》),改造(整部重剪 + 部分片段重拍與加拍)成他 X 的喜劇片吧。」
lucius fox
Chip本Batman好悶
唔上可能唔使蝕咁多
James Gunn上任後果幾套都係
Blue Beatle 終於過億
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞