咒術迴戰(39)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
宿儺咪就係好似啲球員
本身係A隊大大聲話要拎冠軍
點知最後去咗有其他勁人嘅B隊先拎到
然後話自己世一
正喎, 咁不如叫乙骨用複雜術式出返魔虛羅, 兩隻互毆
從佢係獄門彊出返來之後佢個樣就已經變左做方面
一係獨眼貓突登
一係就獨眼貓太耐無畫5條唔記得左點畫
反而55555話20隻手指嘅宿儺佢都贏到,係事實
老師講得出做得到
估唔到芥見嘅畫功已經去到要用one嚟比較
其實早期d囝畫得唔差
囡就直到而家都比例出問題 除左真希前輩
因為真希已經成個男人咁
條友可以一次整夠十幾隻
如果乙骨用到十影法開魔虛羅應該無敵
佢可以複製敵人術式 餵招比佢隻魔虛羅
咁講啦,單純講緊「個人」戰力最強,同埋聽你咁講我明白我哋嘅衝突點喺邊
我覺得大家著眼點唔同在於魔虛羅究竟屬唔屬於宿嘅個人能力。姐係你覺得宿依刻已經擁有咗魔虛羅,依樣係佢而家嘅個人能力,咁的確係未分出最強。但有人就覺得魔虛羅係借番嚟唔屬於宿嘅個人能力,所以先會話原裝宿根本唔夠55555打。

而點解會有魔虛羅係借番嚟而唔係吸收嘅睇法,首先劇情舖排到有一種宿特登借伏黑身體嚟打55555嘅睇法,可能早啲借,大家就唔會將兩者分得咁清楚。第二伏黑始終未死,宿俾人嘅感覺就係借身體,咁大家就會諗唔借會點呢?(因為宿一直唔係靠借身體打出名堂嘅人)第三原來唔借就好似會打唔贏,因為宿係用曬自己本身作為宿儺嘅能力都唔夠55555嚟,先要用宿儺.伏黑ver嚟逆轉。如果一開始宿就冇分得咁清楚,一路開十影一路用自己能力應該都唔會有依種要分隔兩個人嚟睇嘅情況。當然都有可能係戰略性需要。總括以上要點再加上面對55555係一個一直純靠個人能力嘅人,大家就會有宿儺.伏黑ver究竟算唔算宿儺嘅睇法出現。

我覺得兩邊都有道理嘅,好難話邊個睇法先啱,雖然直覺睇,劇情好有意要我哋分開嚟計。但我都明白伏黑版宿儺就係宿儺嘅諗法

不過最尾嗰點邊有得咁計,宿儺自己都話而家已經等於二十隻手指嘅自己,姐係最原始嘅宿儺已經喺到,而家個分歧點係伏黑ver究竟係一種進化定係靠外力姐
上面個理論最大問題係
宿儺一直用緊展延
衍生問題係 已召喚既式神係咪唔駛再用自己術式維持
真係唔知 惠暈咗玉犬會消失
當然是貪圖伏黑惠術式才要一直想奪舍, 一定比原版強了。
如果唔係又為什麼貪呢?沒有魔虛羅他已經給五條悟贏了。
其實都是因為肉身是惠,中了無量空處,五條悟才不殺它,如果是原版,大概頭都比五條擰甩了!
魔虛羅太多未知設定啦
至少未降伏之前可以拎來爁炒係見到惠惠就死個刻開左魔虛羅, 暈左之後
魔虛羅都仲係度無消失
但降伏之後會唔會變左守護神就唔知了
乙骨個純愛女友而家好似都係類似式神既存在, 但未見過乙骨暈左之後仲係唔係度
真係任吹 適應你招領域 就可以一刀吉地下打撚爆你領域

參與調伏嘅人死哂先會消失
宿儺柒啲定無慘柒啲
宿儺冇內心活動仲未叫柒
成場得日車同乙骨feel到55555快過宿開領域
其他食撚哂屎
早期就咁畫人係畫得幾好睇 係打鬥畫得好亂 睇漫畫真係覺得打個場交PPT咁 但後面連人樣都求其埋
動畫真係救左fans 唔少
日車如果完左大戰之後仲係咒術界發展應該都會好勁下
KD
有無第二句
下下都話如果唔係阿惠,一早點點點
下下如果如果,如果宿儺重用緊虎仔身,55555又會秒殺佢啦喎

另外,你隻用殘體字嘅大陸仔重係度啊
KD邊有話自己世一
明明係某個自稱King既
中和咗唔算打中掛? 未中過招又點適應到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞