咒術迴戰(39)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
上一話臨尾仲寫到明佢睇到d野
今話又咁驚訝
一拳超人?
其實55555睇到個影收埋咗魔虛羅,但佢冇諗過唔使放出嚟都用(適應)到。因為之前個設定係要受咗一下傷唔死先適應。但而家bug咗可能跟宿咁就同宿融合,始終惠係人,宿某程度上唔算人。所以打宿就等於打魔虛羅,跟惠依啲女主就要本體挨打一下先得所以55555係穿咗有環喺個影,但佢就係奇怪宿點解唔用
有錯屌細力啲
我覺得重點係宿儺過去幾次領域,其實都無俾無量空處打中,或者產生效果,咁點解魔虛羅可以適應到?

如果魔虛羅於最近幾次領域當中,中過無量空處,又點解可以咁快回復正常
未適應夠咪唔用 打萬都最尾先放魔虛羅出黎 打萬算係測試性質 打555 亂放就會比555秒左
個環轉就一路適應緊 打萬個陣都係一刀斬爆個領域啦
但由第一集開始已經不斷用唔同角色/描寫講緊腥些係最強
佢勁過原裝宿儺其實好合理
其實上集文字
唔係話睇唔到以為佢冇放咩
所以應該係六眼睇唔穿影入面的異空間
亦冇諗過宿靜靜雞已經召左魔虛羅出黎硬食無量空處
純粹以為唔召出黎因為驚比佢一下疵就打爆

點知上集仲要已經靜靜雞叮埋
先有宿儺果一幕奸笑
如果日車仲有發揮空間既話應該會比之前再勁啲
唔計專業講波佬,觀眾席得佢同乙骨知道發生緊咩事
可能吸下經驗下次就用到開放型領域都唔定話晒係芥見講明既咒術天才
話明大招緊係睇洗曬對手招式先用黎收尾 咁早出比五條知咪冇用
佢用呢招秒魔虛羅你先覺得係大招姐
但其實只係魔虛羅未見過先用到呢招秒
佢公開自己術式就真係大招喇
佢唔係話冇用姐咩,但應該睇到有放喺影,同埋十影法啲嘢唔係一路都喺個影到,只係拎唔拎出嚟召唔召喚出嚟用所以55555就奇點解唔召喚出嚟不過或者佢真係睇唔到,但睇唔睇到都好,明顯魔虛羅設定唔同咗,55555根據現有情報唔知佢有咁嘅改變都好正常

啲式神跟咗宿之後升曬級其實冇得講,可以話因為跟咗宿只要魔虛羅睇到就適應到都唔定,可能要等宿hang 完機自己解說
都岩既 佢其實一直都未公開術式全部
打漏瑚都係用呢招
証明招野高攻收尾好用
又或者開無量空處宿同影都會打,咁可能前幾次宿冇中但魔虛羅中咗,喺個影入面其實hang 咗機幾次到宿終於中,魔虛羅就已經適應咗
亦都可能係而家嘅魔虛羅唔使中,望到就可以開始適應
有起手式
一次火山頭想同佢對波
一次魔虛羅爬緊起身
同55555單對單呢招冇乜機會用到
由捱攻擊變捱秒數
主人唔同咗,升曬lv
惠惠好廢,咁如果乙骨叫里香食咗惠惠一部分會唔會都可以做到十影法定個人技嚟有限制
如果行三死一活既路線
打死五條悟既同時 宿儺可能宣布埋伏黑既靈魂一早已經無咗 再笑9五條悟一事無成 幫學生報仇都做唔到
五條果兩招大招都有起手式
百變五條
認真講,其實有之前既狂氣但係冇左之前既美型
特級咒靈
會唔會係魔虛羅同以前五條家嘅人打嗰陣已經適應咗?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞