咒術迴戰(39)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
好中意娜娜明對大人既定義
諗吓睇完七海回憶打多陣又到釘哥回憶
我相信我哋會完全感受到當時虎仔嘅心情
順平嗰一下都sad到爆
真人條撚樣喺虎仗面前殺左3個虎仗覺得勁重要ge人
頂多打多2集

仲有4日
真人戰無論對虎仔心理定生理都好大影響,打真人嗰時個樣已經變咗宿儺樣
然後塊臉撻疤都係嗰時整,睇番一開始同澀谷後,虎仔個樣已經變曬,係近排唔使打交先有番啲青年笑容
https://twitter.com/yujisdiaryy/status/1682382107945910272?s=46&t=Ncs_snTE09NaDw8qHfbZhQ
依個對比圖唔講以為右邊嗰個係宿儺嚟
230話幾時出
髮型
睇完動畫
係咪諗住下星期動畫5條變最強+漫畫收皮
澀谷事件後虎仔出場
諗住有機會型 結果冇
之後宿儺去咗伏黑度
虎仔發嬲 諗住有機會
結果都係冇
55555多fans 我都明

完全唔明點解直到E一刻都重有唔少人掛住釘崎 甚至話希望佢用最後一隻手指 打宿儺

啱啱由澀谷篇睇番睇到呢幕
唉生性啦虎仔

動畫到時連住幾集都勁sad
殺完人,接連救唔到兩個同伴
因為有著墨寫佢肉體仲保持新鮮狀態,如果冇意思,點鮮要特登咁寫出嚟,直接話佢真係死啦

依種魚 好似得一年生命
不過講真我幾鍾意虎仔唔會過分聖母嘅性格,由一開始第一次殺自己啲相圖阿哥,見到對方眼淚冇停手只係講咗句對唔住。殺完同釘傾嗰個位都好正,唔係好似一般啲男主角咁會好執着自己係咪唔應該殺,而係知道自己都會殺但係亦都知道自己殺嘅人會有眼淚。

再之後見到宿儺用自己身體殺咗一堆人,生理心理上潰堤咗一陣就知道唔可以再咩都唔做,好快企番起身。直到真人連續喺佢眼前殘忍殺死兩個至親,佢先正式頂唔住(雖然好快又爬番起身)之後到宿儺拎埋惠惠身體,佢都冇話好似當時對真人咁崩潰,仲拳拳到肉(反而作為男主二嘅女主惠惠少少事就頂唔順,沉到而家都仲喊緊

一開始以為宿儺先係會不斷折磨直至壓垮虎仔身心理嗰個,點知一個啱啱出世嘅咒靈(真人)仲帶得多陰影俾虎仔,可以破壞虎仔身心到令佢一度完全冇戰意還擊。宿儺同火山頭對打嗰時仲要算救埋佢啲親友特登閃去佢哋到提醒佢哋咪郁。但真人殺任何人都當玩,仲要個個都唔係普通殺死。如果之後宿儺仲要搞唔掂55555,所謂詛咒之王都唔係好詛咒姐
所以我好憎真人真係稱得上反派
宿儺仆街得黎但臣服佢都未必有事

有無ching知除咗孤身仲有無其他繁體漢化
宿儺同火山頭打打下閃過去,係唔畀佢哋郁喎重話邊個郁就殺邊個,粒隕石就嚟跌到落嚟先畀佢哋郁,唔係救佢哋,係玩佢哋喎
呢度唔可以幫宿嫁
你都拎黎講車係死物 五條係人 死物可以由唔同人控制打爆左都可以重新改做 點比
問下自己個邏輯先啦車撞到人/撞死人點會係車既責任 係控制果條友既責任 車又唔識自己黎加速撞我 點解要解決車 如果你話我十年前見到條友殺完人而佢就死我唔指控唔搵人拉佢唔確認佢死左未 佢之後佢十年後出黎殺人 咁係唔係要問下當年既自己做咩咁天真
E到幫宿講野會比人圍屌
最佳反派
1. 甚爾(型、呢一身肌肉已經足以上巔峰,殺人毫不留手、食腦、想嗌佢做daddy)
2. 真油(忠變奸、monke)
3. 真人(徹頭徹尾嘅完美仆街)
4. 火山佬(有夢想、有實力、係「人」啊)
5. 宿儺(以為睥睨一世,天使跌watt崩人格,而且未爆佢故事)
6. 假油(舖咗千百年計劃、但係仲未爆佢全盤計劃,冇乜特色)
我唔係話佢有冇真係死到

係唔明點解有唔少人咁想再見到佢 重要期待佢係最終大戰到有貢獻

明明佢實力廢廢地 又唔靚 性格又唔係特別討好。。。
真油算反派入面會理解佢動機同會同情
火山佬以咒靈角度佢好偉大
甚爾個人魅力 勁但唔輕敵 食腦 同好關心佢個仔
真人 單純惡意 同佢出世既原因一樣
依4個都寫得好好

假油未知住
但宿儺真係目前唔覺佢有咩突出(當然佢好勁係冇得點拗)
屌, 都知大概劇情,
但動畫分鏡音效做得好好
好撚好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞