咒術迴戰(39)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
自歸goat
無量空處
對置身於領域內的對象灌輸無止盡的資訊,讓對方的大腦停機,身體無法動彈。

如果魔虛羅係無腦生物,靠身體本能行事,咁咪唔會受影響?
唔好啦, 咁樣又變成為寫輸55555而寫
之後49.5已經一次

反而係點解宿儺中左無量空處都仲可以繼續行動召魔虛羅
Lm
應該特登,破一次領域就走樣一次

可能打完有解釋
好簡單咁通啦 我個人就覺得咁從來冇人講過佢地係要分個人最強
第二身體強度係個人能力之一 虎/惠既身體強度有冇當年宿原本身體咁既強度就冇人知
我覺得係你想要分開惠既十影同宿既術式 就連五條都一直當係宿既能力(佢一直諗緊宿點解仲唔放魔虛羅)
佢話自己等於二十隻手指既自己 而手指係分割既靈魂 唔包肉體強度
就好似我咁講唔講五條換左身體去惠到就勁d咩 到時佢冇左六眼
你要記得從來冇人同你分個人唔個人 五條都冇可能打到真正原裝既宿 你唔會知道有四手既宿 同原本既身體強度會對對決有咩影響
唯一可以對決既記只有現在有六眼加冇下限既五條vs 有十影既宿儺
因為佢個腦係太多資訊 hang 機而唔係被 KO 熄咗機
咒力仲喺度啲式神應該冇事?
最後會唔會係宜家55555同虎杖交換靈魂上佢身
惠(宿儺) vs 虎杖(55555)
用虎杖術式ko魔虛羅 諗到都覺得有d老套
正常hang機應該念唔到句 布咩咩call魔虛羅
宿儺收收皮得唔得 成日以為自己好型
不嬲都係兩邊fan講邊個勁啲 你係咪有咩誤會
再講你啲理論都唔係幾成立
宿儺以前肉身幾都好 十影佢本身就無
你拉五条本身有嘅六眼黎拗好似有啲夾硬
明明依到大部分都分緊如果唔係點解個個講原裝宿已經唔夠打?就係覺得伏黑宿儺唔算係宿儺本身。但你覺得伏黑宿儺都係宿儺因為係佢運用自己嘅能力奪舍,伏黑宿儺就係宿儺嘅現在式。

而家就得出結論話55555勁過原裝宿儺嗰班係因為佢哋唔會將伏黑宿儺視作宿儺嘅一個成長定進化,會覺得依啲叫靠外援,冇外援宿儺一早輸咗。但你就認為唔係咁計,佢當刻點樣打都好,嗰個就係佢,而唔會分咩原唔原裝請問我有咩理解錯?你一直都諗唔明點解個個會在乎原唔原裝就係因為有人覺得咁樣唔算係宿儺本身擁有嘅能力。

不過有原裝四手兩面滿身肌肉又點佢用番自己個身體,55555就直接下下都爆頭,唔使而家就住惠惠嚟打
你睇清楚先啦 我係講緊當時宿有既身體強度已經冇左 ,如果你地覺得換左做惠令宿強左 咁換成五條拎到十影(換身體但當然六眼係身體一部分換左就冇)同當時有原本強度既宿打呢
第一作者同五條都冇分係你地想要分原唔原裝
第二四手做到咩 你可以一路用有起手式既術式 加同對手對拳 /開領域 講野唔洗講咁明
邊有分身體強度
咒量都會繼承埋, 乜依家有講到宿儺假油奪舍之後有變弱咩
你睇下我其他留言先啦 宿儺手指係靈魂既分割 肉體點繼承
到底有冇人仲記得有個阿婆(咀咒師)有提過靈魂情報 同肉體情報係分開 當時降臨伏黑老豆果到講只拎肉體情報冇拎靈魂 而宿儺現在只有靈魂情報
繼唔繼承肉體有咩意義
邊一到有描寫宿儺咒術四手強過二手? 邊一到有講宿儺體術四手勁過二手?

而且惠惠虎仗被奪舍之後就生出宿儺2對眼出黎,可唔可以變成四手根據就宿儺自己ge選選, 無任何描寫講過因為任何限制令宿儺唔可以變返四手

所以宿儺依家奪舍後有 debuff就只係你自己想像出黎
但係奪舍後多左影法術ge buff就真真確確畫左出黎
你鐘意咁諗我唔會同你坳 因為我理性分析 有四手可以對佢攻擊力有大大提升 你唔好唔記得開打之前五條偷襲果陣有講過skip同唔skip 發動步驟會影響強度 但大部分都skip係因為單對單 你要起手式同時間準備會好難用因為對手會進攻 而有四手就可以一而防禦一面唔skip咁發動 之類 咁你明未 我係跟返佢既邏輯合理推斷
代入劇情咁緊係分嚟都冇用
同埋我只係想解釋點解有人會覺得55555已經打贏原裝宿儺就係因為佢哋覺得伏黑嘅身體係外援

你話諗唔明點解有人在乎原裝,我解釋俾你聽,你就係咁講番自己啲理論。我冇話你將兩位一齊睇就係錯㗎,試吓唔好咁激動,我只係想解答你點解有人會唔一齊睇係要分宿儺原唔原裝

四手可以做到好多嘢,但55555唔使就住惠惠身體嚟打都可以做到好多嘢所以冇可能嘅嘢就算啦好冇,啲人話原裝都係講緊領域同埋技。

我其實真係冇想同你嘈點樣評價戰力先啱,係你自己問:宿係唔係原裝到底點解咁重要,我想答番你分歧點喺邊姐當然,如果你唔求解答只係以反問形式強調冇分嘅必要咁就打擾曬
我只可用講五條冇可能對到真正原裝既宿儺 係咁多 我唔覺得作者有克意要我地咁諗 如果只係五條fans FF 咁我唔想再參與討論
但其實你咁講,如果55555之後打爆埋魔虛羅咁佢係唔係最強,如果你覺得宿儺唔用最原裝其實係弱咗嘅話
我對於邊個係最強 好簡單睇落去咪知囉 咁嬲做咩 我同意你講如果身體唔係惠 五條打法可以好多變化 但都係一樣佢無法對上真正既原裝宿儺 
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞