咒術迴戰(39)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
應該係得領域內外強度調轉果次有off必中
因為之後係領域入面有打到離身ge畫面

但係唔係用宿儺個body受定就咁開個輪係影到受就適應到就唔知了
其實所謂除意改領域設定呢樣野係“束縛/約束”ge應用 類似等價交換
但當然可能要所謂對咒力/領域/結界等等理解度極高 咩咒力核心距離 咩睇到靈魂型狀
即係高層次ge術師 亦即係55555同廚房佬
我咪就係講緊第二次領域對決佢閂必中果時可能已經放左魔虛羅落影度等佢自己適應
真係咁發展嘅話,虎仗即刻有番男主角嘅資格
兩個都唔係咒靈,魔虛羅係式神,宿儺而家仲要係人腦所以之前先有個巴打講宿而家應該會仲慢過真人嗰時醒
漢化係講明 反轉術式滿溢
自動回復術式溶斷
我唔信漢化會係呢d關鍵位譯錯
(等日本大神睇日文版)
鹿大師:痴線萬一我秒咗宿儺咁咪唔知我係最強定五條最強?
我睇嗰個版係呢到個巴打譯 如果官方係譯秤係因為反轉術式而治療溶斷咁呢個就係我錯 但就唔明五條做完之後乙骨咁驚訝做乜 仲解釋溶斷係因為術式需要冷卻而唔係需要回復
提提大家今個星期休刊
各位仲有一個星期可以嗌交冇咩事我都係出返去先
式神既構造連有冇腦 我地都唔知
冇腦所以無視無量空處
你咁講都啱 前題係影入面係成隻魔虛羅/齋個輪都可以中無量
但我睇返儺vs萬果場
偏向似齋招換個輪 適應完 再招full虛摩羅
而萬果場 因為萬係玩物攻 而儺話佢係適應咗“液態金屬”同埋“蟲之甲”
所以我估計係儺帶著個輪 食咗佢果兩腳開始適應
亦係點解我比較傾向係招咗果輪出黎係以宿儺body作為中招受體
紫老師話超高階反轉術式先解到毒
所以超高階反轉術式可以治療溶斷都講得通
而55555同宿儺可能就係用緊呢個級數反轉術式
咁乙骨唔識咪驚訝囉

以上都係鳩估
五條收收皮得唔得 成日以為自己好型
一張圖答完你
但係睇今集就算只係好短時間都有足都有足夠破綻比55555打中要害
第二次打果時都係55波咁唔似有中過嘅跡象
但係睇今集就算只係好短時間都有足都有足夠破綻比55555打中要害
第二次打果時都係55波咁唔似有中過嘅跡象
想睇邊到講滿溢自動回復熔斷
剩係見到話無限咒力湧出會令秤身體崩潰所以先反射性生成反轉術式治癒傷害
所以我覺得適應無量空虛係透過宿儺今集中個不足0.01秒
澀谷果次係0.2秒
今次係不足0.01秒
差好遠喎
有一集講過55555係要單槍匹馬先係最勁
其他人係度只會係負累
所以隻揪係好make sense
由鳩作者畫啦 大結局再睇
買大買細反正都由佢開
其實都到打大boss 階段 虎仗仲係咁

都冇乜成長嘅時間
又loop😂
中左0.01秒佢已經慢左
但冇解釋直到比魔虛羅爆領域前果d 時間
(至少幾秒)算唔算中晒
反轉術式去做醫療/解毒都係靠想像力
治療術式溶斷都應該係
上面話係cd果d
覺得果4分11秒的回合已經唔係領域
但送佢出海果招都好似係領域火車移動技黎
所以我偏向係果4分11依然係領域時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞