咒術迴戰(39)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
雖然話漫畫家會邊諗邊畫,但週更好少會仲未諗下一兩集劇情咁「炆」水嘅,大方向一定有,只係當中細節可能喺畫嗰時再添補

其他伏筆未諗好,但感覺虎仔應該有食到相圖兄弟,之後可能會見到覺醒赤血術式甚至開領域嘅虎仔
嗰時宿儺俾惠惠削弱咗,再加上虎仔係頂到啲散擊(我估應該都有「解」掛)但冇試過頂御廚子
還好啦最似火影就係1老師+3人組

但咒術虎仗前期已經好好打
從幼魚與逆罰篇開始唔似,亦係咒術開始出彩同係jump企穩既篇章
當初追連載見到順平就咁死左同之後真人領域展開真係震撼到我
咒胎戴天都唔似啦
咁十年前你同個車手有爭執咪又解到囉
其實劇情根本唔似,係人物同招式某啲設定有啲似姐。咁依啲少少參考都好正常
建議睇返實物
Figma配件多 但造型差好多
諗返起電鋸人shf figma分別
想知造型有咩差?因為我好少買figma唔知道
https://youtu.be/YovfXn6JYgg
搵到依條五條嘅對比片
其實兩種都各有優劣嘅
個人喜好shf上色實啲
你要記得伏羆講過有五條係到冇人殺到星槳體所以佢要做既係排除五條 而排除五條有2個方式 1冇力化(例如打晕佢但你唔知幾時會醒再同你打) 2 殺左佢 明顯佢選擇後者但佢大意冇確認 五條真係死左 , 當然佢既任務唔需要殺五條 但同時排除五條係必須.
點解我會講佢選擇殺死五條係因為第一佢同夏油講佢殺左五條而佢打嬴夏油有諗過要殺佢但因為咒靈操術決定唔殺佢 係可以見到伏黑係用殺既前題同佢地打.
講真最後完成任務冇野好講可以係五條同夏油手中殺死星槳體就係伏黑吸引既地方.
佢既死係自己自尊心作祟要同覺醒後既五條打(自殺)冇野好講
我講既大意唔係任務既目標係唔係殺死五條都唔係後面比五條殺死,而係佢當下選擇既係殺死五條去排除五條妨礙佢殺星槳體, 但佢又冇去確認五條既死亡 唔好再講咩時間問題(同化)佢既速度要斬五條既頭唔洗1秒
咩情報冇五條識反轉術式之前提過就唔再講
呢點其實唔大問題
真人係咁
假油都講過想天元同化所有野後睇下會係咩生物, 因為好有趣, 算係暫時假油個目標, 總之就係生物進化/變型, 但目的都係有趣
招式都唔似
係得手印似
你自己都識講排除, 依家成個任務入面無排除到
你得閒又話唔好結果腦補話五條會醒阻礙任務,
之後有人陪你腦補話浪漫時間殺五條有機會追唔上天內你又睇返漫畫結果論話甚爾一定追得上
你咁鐘意腦補, 做咩唔腦補話五條係假死引甚爾過去尾刀, 之後追住甚爾近身最大輸出秒甚爾
戰術上可行wo, 反正五條速度跟唔上甚爾
甚爾上一世咪試過執著尾刀囉, 結果係點啊
淨係罵戰都推到一個po
Cls原來仲鬧緊
手印都係現實有嘅拎嚟用,例如宿儺御廚子係參考壇荼印,所以最多都係話開技要用手依方面似

其實最似只有兩男(一個開朗箭豬頭,一個黑髮陰沉)一女(短頭髮)加個蒙住臉其中一部分嘅老師依個位真係好似
唔會啦 咒術高質過巨人咁多
咪得男女比例似
之間啲關係已經差好撚遠
老師個定位又係唔同
人齊開波第一個任務就咒胎戴天
似?
你又用其他動漫黎腦補你想嬴姐我冇所謂當你嬴我想講既根本唔係ED野
如果佢唔想除去五條先殺大可以第一下唔係偷襲五條而係星漿體 所以佢根本係覺得要除去五條再殺星漿體成數先高
開開心心討論下55555定係宿攤伏贏好過啦
你咪又係覺你自己ge想像ja嘛
你講ge野漫畫無畫到, 你以為估緊下集劇情啊
成件事都完撚左, 個個都覺得甚爾完美完成任務,
係得你一個夾硬話斬頭係任務必做ge一環je
五條係有復活啊, 不過甚爾都交埋屍收曬錢走人啦
六眼無下限咪又係要花咁多時間先復活到? 咁你講乜柒唔斬頭五條會影響任務je

唔比甚爾唔尾刀係怕五條假死偷襲咩? 學你腦補Ja嘛, 不過唔岩你心意你轉頭又用返漫畫結果論黎講, 咁你想腦補定想結果論je
假油贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞