咒術迴戰(39)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
體術打爆隻垃圾式神啦
555都知惠既十影好強
一早知要打廚房+十影
夠晒情報啦
已經說明左55555真係最強,用反轉術式都坦得住個開放式廚房再o係入面反打到,埋身打拳又贏。

唔係一定要廚房佬hang機黎救惠既話完全無必要搵領域對撞,即係唔會有係咁修復溶斷既負荷問題,無量空處可以留後面再出。

宿儺明顯係靠有人質令對方一定要採用大風險既方法先有機會贏囉

大哥沒有輸apply唔到因為今場放水既係55555

利申:買宿贏
邊度出處
拳願
唔係一拳水龍?
唔知我有冇get錯
宿係領域打拳打輸唔係因為佢一直都冇用術式咩?
呢度 我理解係 疑惑點解唔同其他術打爆內部強度已經下降嘅結界 走佬
揀隻抽
為咗俾魔虛羅適應555領域同術式
建議重睇
lm
如果只係1 on 1, 無雙術式 , 唔使救人
呢話 55555 基本係屌打
中左 0.1秒無量就已經完場
以555性格無理由會為一個人放棄世界
佢輸左代表咩佢清楚不過
鬼唔知咩 上面巴打話佢打拳打輸因為唔用其他術
我咪答佢 55555係心諗佢唔用其他術走佬 唔係唔用其他術同佢打拳
係囉, 明明之前係車站咁多平民都冇乜所謂
巴打啱

咁宿冇十影嘅話,佢會不斷改條件打爆555領域而唔係打拳打足3分鐘
其實佢都唔會中到無量空處
係愛呀! 鋼杯
體術點打隻嘢識回血,除非一擊必殺
因為以前一直講緊佢哋邊個先係最勁
究竟係用斬同火嘅宿儺勁啲定係六眼無下限嘅55555勁啲
而家55555中咗御廚子可以用反轉頂到 相反宿儺中咗無量空處就hang機郁唔到 要用十影嘅魔虛羅打爛無量空處
所以咪覺得55555勁過原裝宿儺
咁點解釋都冇中過招都適應到
每次55555一開領域之後就連埋個影一齊封咗宿入去
魔虛羅就每次都中緊無量空處

今話宿係係中招之後 先有句咒文call魔虛羅出嚟
照返對萬戰 即係如果一早開咗都係得個輪出咗嚟 由宿頂招 魔虛羅本體係未出現
但宿就係冇中過無量空處 點達成適應條件
點解決最後磨到冇哂咒力 同埋今集慢咗0.01秒個問題
作者好似就話補咗句無量空處對咒靈效果較細就算
咒術迴戰(38)
https://lih.kg/AmJbNQX
#541 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
宿淨係開一次就夠(隨時改條件去對應555領域)

0.01秒係因為兩個一齊爆先會出現,如果御廚子唔爆就唔會出現
佢只係可以犧牲唔係自己落手殺嘅人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞