咒術迴戰(39)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
佢不嬲係一條好抽得既濕鳩黎
從來都唔係咩正人君子
由佢附身到虎杖一刻就想食女人同細路就知佢品格係 欺善怕惡
應該會喺死前或者同惠惠分開嗰時會有回憶。我覺得後者有一個可能係唔知點樣宿被趕出身體,但係食到最後一隻手指,跟住變番原裝兩面四手再打過,將場決鬥繼續拖落去
其實走馬燈唔係問題,鬼滅嘅問題係用得太多,太死板,差唔多隻隻鬼都係臨死前先知佢之前係點。前面係提都冇提過,要死嗰刻觀眾先知佢係咩人。

所以咒術要用走馬燈補番少少宿儺生前嘢我個人覺得都冇問題,因為咒術唔算將走馬燈用得太濫
最強反派一定要靚仔,只係啲星斗市民一廂情願嘅諗法
可能打到一半大家攤低話打黎都無意思 保持平衡
好似火影咁就算
宿儺知咩係愛提過兩次,應該會講下
今季動畫完全係業界水準之上
淨係個OP個段打鬥都覺得靚到癲
兩集打鬥畫面同分鏡都勁流暢
好期待下集打惠老豆會係畫到點
反而我掉返轉諗 如果宿食足廿隻手指加埋個body 係咪會勁多少少
作者d訪問都話有d擔心動畫製作組
應該真係做到爆曬肝
一句講曬 反派愈奸愈陰濕就愈好
啲人都唔會話dio要靠大Jo身體先唔死好撚狗啦
奸角就唔預係正人君子㗎啦只係佢動畫係惡得嚟算討喜。
我自己個人覺得,奸角有兩種係好吸引,一係你強到無人能及,而且輕鬆屌打所有人,所以先會有一種高高在上嘅霸氣,唔明弱者嘅心情,句句都踐踏人自尊。一係你就從頭到尾都係見機行事不擇手段嘅終極小人,而你都係為此自豪嘅。

我以為宿係第一隻惡王點諗到佢作為詛咒之王用啲陰招,其實都算,都可以話係醒目知道人類嘅感情係弱點。但最令人覺得好笑嘅係自己執番條命就調轉問人點解咁執著生存我嗰時睇到真係whattttt先生咁你剛剛做咗啲咩嚟。所以嗰時見到佢同里梅喺到笑虎係真係有啲反感

不過奸角做出嚟本來都唔係為咗要人鍾意
但dio唔係靠大jo 能力,只係拎咗佢嘅身體嚟復活
冇大jo佢開唔到替身
dio要靠大Jo身體先唔死好撚狗
好想睇下Mappa動畫師製作過程
桐人要人幫手撐十秒算唔算好撚狗
第二季畫啲嘢都叫有得跟下
死滅啲打鬥好多都要靠想像力
想睇直哉個領域
吸血鬼+替身
十足十依家宿儺咁

有吸血鬼嘅能力仲唔夠,要拎埋替身先同到jojo 對打
都唔志在喇
1/20 嘅力量
姐係你話依家宿唔夠勁姐
好多人捉住19指呢點講嘛
魔虛羅有無可能打得入無下限個防罩
佢唔係宿儺 照計用唔到領域展延?
有係有嘅
睇返第一集佢同五條打
咪就係得咁嘅攻擊力

如果五條再次坐住宿儺就好睇
有適性就唔怕啲咩罩喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞