咒術迴戰(39)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
以虎仗的咒力,有宿術式都冇用呢,斬得死邊個
睇黎JOJO粉係唔係都要開始討論DIO 借JOJO家既身體先唔洗死先拎到替身係借外力
Ching 我勸你慳番啖氣

佢地唔會理 若果宿儺無左十影 個戰鬥過程重會唔會咁 個打法會唔會變 宿儺係咪有心唔用其他招 比魔虛羅適應55555領域 (明明55555本人都懷疑 點解宿儺領域內博拳處於劣勢 都唔試下其他招)

淨係覺得去到E一刻 無魔虛羅 宿儺死左十世啦 所以55555 一定 > (原裝) 宿儺
無理過宿儺無十影 係咪一定會中無量呢 ?

(以下個人觀點)
十影宿儺 > (原裝) 宿儺 否則佢不如係現世揾恢復原先身體ge方法 好過搶 惠身

所以若果最後
55555 贏 => 55555 > 任何版本宿儺

55555打和 => 55555 = 十影宿儺 > 原裝宿儺

55555打輸 => 十影宿儺 > 55555 但仍然分辨唔到55555 同原裝宿儺 邊個勁 因為有十影 同 無十影 差距根本唔知 E一刻宿儺選擇咁樣打法只係佢認為最大勝率ge打法 無人知佢揀第2第3 甚至第99 勝率打ge法 贏唔贏到55555

所以爭論 55555 同 原裝宿儺 邊個勁係無乜意思
其實我有講宿儺分開用可能係戰略性需要,雖然得一句仔不過應該都冇咩人會睇曬篇千字文

當時主要想講劇情嘅舖排令觀眾直覺咁覺得魔虛羅係外力(唔係芥見想咁做,而係大部分讀者收到咁)而宿儺亦都係靠佢先唔死。所以就會好多人覺得55555打贏咗原裝宿儺。不過話唔定下一集宿儺就會奸笑然後向55555講你以為我真係避唔到無量空處?我特登中咋
所以我一直講五條係冇可能對上真正原裝既宿 就算用虎身體既宿都唔係真正原裝既宿 E個時間點根本唔存在真正原裝既宿
所以我先唔再浪費口水
我同意十影宿儺 > (原裝) 宿儺 , 五條打嬴當然係勁過所有版本既宿 只係唔會覺得咩冇左魔虛羅已經輸左 手上有咩招數充分去運用先可以稱得上最強,就好似五條唔會去界意偷襲一樣
招數多左/對手身體唔同 兩位最強去換打法好正常
想反串?
天逆影
憑我實力借返嚟

其實重講乜嘢原裝宿儺,宿儺對萬果陣講過只要佢想随時可變回原裝。
佢同萬一樣覺得伏黑惠個樣方便行事,佢打五條時五條仲笑佢唔變返原裝,用伏黑惠個樣博五條手下留情。根本不存在原裝比較強問題。
世界係dio 自己嘅stand stand 係跟精神
箭 血脈覺醒 都係靠外力 我覺得同hxh 俾人用念打完唔死就有念一樣係捷徑 都係靠第三方覺醒自己本身潛能
係外力呀
Diu變到好撚哲學
「宿儺用咗伏黑身體仲係咪宿儺呢?」
休刊呢個話題要loop多一個禮拜
jo粉不嬲都話dio好多野都靠偷靠搶架喎
你估個個jo粉都阿偉咩
老老豆豆 放棄伏黑 其實係個好選擇
唔係講緊個樣喎清
可以咁做的話一開打就完咗啦
咁咩叫原裝宿儺,人地都講左四手版本隨意可變回,不過覺得伏黑惠個樣好D,定你想講非十影宿儺。其實四手版本如果有用,宿儺一早用左。
其實死滅篇開始咗之後跟本睇得出芥見自己都畫到好亂冇曬以前對咒力原理 術式設定嘅嚴謹 唔洗咁認真分析咩原唔原裝啦 反正就係全套嘢嘅top2對決

我都覺得自己以前為咗理解五條 枰嗰啲術式原理翻睇幾次係嘥時間 而家係咁憑空爆啲新嘢出嚟
555變左佢口中既廢老
隨時搞到術師界收皮
唔止咒術界 係全世界
想問netflix係咪下左架 第二季睇左一集就成套野消失左
想問有冇邊度講宿羅調伏咗魔虛羅。。。
冇 佢搶左惠個身之後自己叫多次出黎調伏唔洗畫多次
反正佢已經知弱點一叫出黎就秒咗
依家係諗到咩就寫咩 唔太矛盾 佢就算 不斷僭建上去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞