咒術迴戰(39)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
都唔知有咩好拗
由第一集開始 到依家大戰條件都唔同晒
55555要救伏黑
宿儺係呢段其間係虎仔同伏黑身上得到大量五條情報
55555係獄門疆到學識壓縮領域
有咩原唔原裝
咩叫原裝宿儺?
其實有冇交代過宿儺最原裝係點?
一出世兩面四手? 定後其加工?
咁腦花又咩version 叫原裝?
原裝腦花咁打唔打得贏99?
戰術經驗計唔計先?
家陣宿儺有策略咁搶伏黑body喎
個策略計唔計原裝實力先?
想睇55555同魔虛羅打緊,跟住背景不時會有個呆咗嘅宿儺
要講句嘢呀 打萬都有講 今集都有成格show 句嘢
都已經打緊,打完咪有結果,都唔知嘈乜尻 支那閪咁
問係係在於而家已經調伏完, 係首例, 無人知仲會有咩新設定
連讀者視角都無解釋過, 現時係一個迷
所以都係得個吹字
再一次完美呈現55555先係天花板
而所謂咒術之王只係靠人質靠偷學人技既小人
只能夠講 第一個講原裝條友釣魚好撚成功
唔怪得自從開波之後就唔見左裡梅啦
原來忙住上連登做護主犬
佢好緊張啲正負評
笑咗,客觀判斷都叫護主
明明我自己都鍾意55555,但唔會癲到夾硬話佢贏囉
反而係你哋見到55555處於下風就好嬲好嬲
55555沒有輸

其實睇咪睇,輸咪輸囉,劇情安排都估到宿儺贏面大啲
唔係點畫落去啊
你話55555輸跟住套嘢爛尾就抵屌啫
請問邊隻字見到我緊張正負評?
我話正負評可以推斷到55555fans多都叫緊張
中文拎U?
聽講負評多好似會少一忽肉
佢加設定話調伏完可以轉移靈魂入去我都唔覺得出奇
你鍾意啦狂粉
唔關鍾唔鍾意55555事
支持宿儺既除左你上面仲有一個人
佢係就係長氣左d 但人地起碼有point有論點 最多叫大家觀點唔同
你就單純突個龜頭出黎博屌 唔屌你屌邊個?
其實宿既術式都未完全明朗化
唔知作者想幾時先講故
但事實就係用左十影=柒晒
呢一刻柒左就係柒左
話知你之後點吹
上人身用人地術式仲學人吹最強
就算最後你殺晒所有人end game都係柒頭一個
劇情安排55555贏面大啲就真
仲有一隻手指做伏筆
宿儺今場輸左仲有得保底
55555輸左正方戰力就真係歸0咁濟
用十影真係好嘔心
同團長打畢索加一樣
贏左都唔光彩
咩叫支持宿儺?我由頭到尾都係從畫面去判斷邊個表現勁啲
我一直都話大家都秒唔到大家,實力上55波
係你呢啲狂粉鍾意話咩原唔原裝
夾硬話贏咗啦,史上最強啊
狂粉又唔認睇漫畫都激動到好嬲好嬲
好撚on9啊
啲point上面大家講咗重要重複?
就算唔用十影宿儺底牌都係未出洗,但你哋話「開」係廢之嘛
點解用十影就叫柒? 佢用完最後都係輸先叫
咁假油又用重力又用咒靈操控又算咩?
假油無成日高高在上咁
無話人跪得唔夠低
所以我一直都話大家底牌未出盡好難判斷
唔用十影嘅話宿儺重有「開」,呢招太少資料
又有啲術式以外嘅feel
同埋動漫一向都有「底牌」越早揭晒越高機會輸嘅走向
55555蝕底在佢啲招一直都係劇情上揭開晒
只係等比人破解
但宿儺重有太多花臣
加上宿儺贏重有得寫落去,55555贏就直接大結局
咁真係無計
其實兩邊一樣
宿儺如果輸 下一話就係假油比五條秒
除非打贏宿儺之後五條重傷離場

如果五條輸 d學生全部都係宿儺一兩刀既事
宿儺贏左點寫落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞