咒術迴戰(39)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
黑閃
用正能量嘅魔虛羅當咒靈? 獨眼貓食咗屎?
句野想表達嘅應該係宿儺而家人腦會HANG機一陣?
冇講過魔虛羅係咒靈,人地個朵係最強式神
係囉 咁即係句嘢答唔到我問嘅嘢
應該話55555發現左打爆宿領域的方式
"係對本體做成嚴重傷害
引致要用反轉術式醫本體
導致領域解除"
如果"" 有錯請指正
所以55555透過壓縮領域空間然後強攻本體 終於係第五次領域 宿儺早過3分鐘撐唔住 而中左無量空處 無量空處一中就hang機冇得好似55555用簡易領域加反轉硬撐

但55555應該冇見過可以partial 召喚魔虛羅個輪 (淨係對萬用過,所以只有讀者知)所以冇諗過宿儺可以淨call個輪出黎收埋係影入面 以為佢唔召出黎純粹驚比佢一野打爆

其實要探討的係 55555呢一刻絕對可以瞬移完全殺左宿儺+伏黑 殺左召喚者咪唔洗打魔虛羅 問題係佢仲執唔執著救伏黑

以下純ff
為左個故事 似乎就緊係要兩大極端戰力退場 自殘地擊敗魔虛羅加宿儺 伏黑同十影其實都冇咩再要講故事的價值 所以其實都已經可以去死
(但虎仗交換靈魂的伏線要點用就未知)
原諒我對佢地D招式唔夠了解...但我想問下就算魔虛羅適應左無量空處個影響其實有幾大?....我一路理解無量空處其實唔係只係用黎封住行動既招式黎咩?.....55555無其他攻擊手段可以一招殺到佢咩?......同埋魔虛羅適應左等唔等到宿儺適應左架???
我意思係
宿如果係領域互鬥嘅時候用埋術式打555領域內部

555個領域就好似前3次咁爆左先,咁宿都唔會中到無量空處
領域爆咗55555又用唔到術式住
而家變咗宿+魔虛羅打55555
依家宿儺唔係中左無量空處定左係度咩?
而家定還而家定
下集一開頭又彈番出嚟圍毆55555啦
咒靈0.2秒都停5分鐘
宿儺點勁都係人腦
下集應該都係1打1先
通靈術。黑人
結論其實顯而而見
原裝宿攤好清楚佢既原裝一定係唔夠現任六眼
所以先會有奪舍既行為出現
否則宿攤唔會搞咁多野又要沖涼又要打家姐咁多野啦

但認清楚現實,
現時既情況對宿攤係愈來愈有利, 魔虛羅連咒術較量的頂點--而且係最強領域無量空相都適應埋
如果5條仲有招可以秒殺魔虛羅而魔虛羅係從未係影子入面適應過話, 5條就仲有機會 (例如從來未見過5條有出過/ 有無極之番)
如果無, 5條就一係死一係就要走佬

再加一個例外就只有釘哥返返來釘爆佢收埋個隻手指, 如果個便當發得好清楚既話咁就無例外。

個D咩夏油傑靈魂返返來推一推呢D劇情殺就更加唔駛講啦, 獨眼貓想點就點
但咁樣5條最後應該會變左做嘉美尤
想問下今星期係咪有更新
上集555啲鼻血係咪暗示緊佢一直冇用反轉術式醫自己 繼續同宿對波 重複幾次後就變左快宿0.01秒嘅結果
宿儺fans 真係唔洗駁 ,呢一拳 唔係惠身體既話

真係一拳 轟爆頭 ,直落end 彩頁 沙灘bbq
大合照完

如果有決心唔救惠惠,全力殺落去應該全集完左好耐
一拳轟爆虎仔咩
其實唔好講咩宿儺fans唔fans 佢就係因為有惠既身體同十影去調整佢既打法比魔虛羅去適應五條既技 佢都知道五條唔會殺惠 我都唔打算同你討論點解唔用 開 同◼️
你話五條如果下殺手會唔會贏 有機會
但身為老師既佢會比自己咁做咩
可能他已殺了伏黑十心老豆,對伏黑惠有愧疚
加上是愛徒
條友拎班三唔識七既人同佢學生去比 算數啦 你做得老師點對你學生下殺手

五條太仁慈,學下羂索一開兩段都無得救
失去戰鬥力之餘,未必即時死,攞返去抽返宿儺出來,再救惠
佢地係完全相反既人 五條應該做唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞