[D505-] 抗俄衛國 167: 烏軍兩線穩定進攻

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
終於推到龍牙
本來劍擊協會就應該凍結俄羅斯會藉同其選手參賽資格

做乜俾野蠻族群參與文明世界的體育競技?都痴撚線。

直接投訴劍擊協會啦!呢個唔係乜嘢政治或者體育精神問題,而係蠻族根本冇資格參與文明世界的活動
成單野弱智的,話俄選手係用無國籍選手名義參賽
點樣無國籍
1. Smirnova支持自己親兄弟打侵略戰爭
2. 事實上俄籍, 甚至只有俄籍, 更加唔係流亡, 俄聯邦唔似蘇聯咁隨便除人個籍
我係烏克籣選手, 就直接拒絕作賽: 無可能忍受同俄納綷支持者同台競技.

總之呢單嘢, 矛頭一定係吊7劍擊協會與舉辦團體啦, 邊有可能俾俄羅斯籍選手參賽?
但係我覺得反以色列國家及選手棄賽好戇鳩
其實冇on唔on9, 只有選手自己能唔能夠認同.

理念/idea呢樣嘢只有信同唔信, 冇on唔on9之分. 企喺當事人立場, 覺得咁做有意義就係有意義, 只要係佢哋"自願"作出決擇, 我會保持最基本的尊重 (當然點對應, 我自己個人認唔認同等等就係another story).

對一心貫徹痴撚線野蠻理念的人如普里戈津, 吉爾金, 我的"尊重" = 喺戰場上正面打撚爆佢哋, 令呢群野蠻人敗得口服心服.
戰爭就係咁: 烏克籣炸俄羅斯同烏東偽政權的行政機關, 俄羅斯一樣會飛彈射9番烏克籣的行政設施.

剩番的就係雙方的飛彈與無人機互相攻防較勁, 大家選擇佐"成王敗宼"的戰爭模式, 就係雙方不停互毆, 直到其中一方頂唔住倒下為止.

宜家戰況我會咁舉例:
烏克籣不停出左勾拳(烏南反攻)痛毆俄羅斯面, 俄羅斯亦唔顧住自己面不停俾人痛毆, 顏面硬食烏克籣的左勾拳, 同時亦揮重拳(烏東十萬大軍侵攻)不停攻擊烏克籣的腹部, 烏克籣亦冇回手格檔, 只用腹肌硬食俄羅斯重拳.

現實拳賽/MMA, 好似唔會有雙方同時不做任何防禦, 只不停出拳/腳攻擊對手, 對對手的攻擊只單憑身體強度開霸體硬食 (好似只有打鬥漫畫先會有唔抬手防禦或者閃避的場面).
即係我都係重覆Abkhaz同Ossetian同Georgian有仇, 但係由俄聯邦出手, 收兩個契弟做契弟, 打柒Georgia使之建國, 然後跟俄佬搵食, 呢個行為, 而家睇落比以前更加冇得原諒

我唔知有咩motivation幫Georgia, 但係Georgia自己同呢兩個族再撕殺過, 而俄佬唔准參與, 先至係fair game
南奧塞蒂亞人本來就想同北奧合併, 呢個就真.
不過呢樣係咪蘇聯搞既種族分化政策, 有心咁玩,
等你地自己鬼打鬼聯合唔到黎反蘇?
巴打熟唔熟呢班人既歷史?
咁樣?

不過烏克蘭有偵察眼, 睇晒對手弱點黎打
類似啦

但現實打架/拳賽/MMA, 我從未見過有完全唔防禦或者唔閃避, 只攻唔守/格檔, 剩係靠身體強度硬食對手攻擊打法. 而且仲要對戰兩方都係咁打, 更加聞所未聞.
兩者喺蘇聯末期都已經同Georgia打咗一鑊, 俄佬其實一早想搞Georgia
https://en.wikipedia.org/wiki/Georgian_Civil_War
以下係超極端例子:

假如交戰雙方都願意被迫處於戰略被動, 唔救趙, 只圍魏, 就會發生雙方主城/首都差唔多時間俾敵軍打爆的搞笑情況 ... 咁算係點先, 當兩個國家互換首都, 然後再各有各攻到2047?
IOC Bach呢條柒頭.... 佢之前欠落太多(地緣政治方面道德)債, 今次放生烏選手只係還息
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞